A sajtimádókat nem kell hosszan győzködni majd a sajttal töltött hamburger nagyszerűségéről, de mindenkinek érdemes kipróbálnia ezt a változatot, aki szereti a burgereket, mert a benne lévő sajtos töltelék szaftosabbá és még finomabbá teszi a húspogácsát.
A sajt nem szokatlan alapanyag a hamburger esetén, hiszen nagyon sokan szeretik a húsra ráolvadozó sajtszeletet a gazdag street food szendvicsben. Ha pedig a húspogácsák belsejébe is rakunk sajtot, sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz, sülés közben a sajt megolvad, és az ízek még jobban keverednek.
Nem sima sajt került most a bekevert húsmasszába, hanem reszelt cheddar, krémsajt és egy kis fokhagyma keveréke, jól behűtve könnyen kezelhető, és nagyon krémes, ízes ebben a kombinációban. Sajtként a karakteres vörös cheddar a legjobb, mert nagyon jól olvad és igazán aromás, de persze más olvadékony sajttal is készíthető, nem okoz majd csalódást!
Sajttal töltött hamburger
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajon megfonyasztjuk gyenge tűzön, majd félretesszük. A krémsajtot tálba tesszük, hozzáreszeljük a sajtot és a fokhagymát, ha szeretjük, pici csilit is adhatunk hozzá, összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, sózzuk, borsot őrölünk hozzá, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 részre osztjuk. Az egyik húsmasszát a tenyerünkben kilapogatjuk, jó evőkanálnyi sajtos keveréket rakunk rá, ezt is lelapogatjuk egy kicsit, majd körben óvatosan rájatogatjuk a húst, finoman lenyomkodjuk és oldalról is tömörítjük, majd egy ecset segítségével olívaolajjal lekenjük. Így átunk el a maradék hússal és sajtos keverékkel is.
Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, a húspogácsákat beletesszük, és nem túl magas lángon, hogy belül is jól átsüljön, oldalanként 6-7 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint buciba téve, kedvenc belevalóinkkal tálaljuk, diétásabb változatban egy jó adag salátával is tálalható.