Írd be, mit keresel:

Sajttal töltött hamburger – így még szaftosabb a húspogácsa

A sajtimádókat nem kell hosszan győzködni majd a sajttal töltött hamburger nagyszerűségéről, de mindenkinek érdemes kipróbálnia ezt a változatot, aki szereti a burgereket, mert a benne lévő sajtos töltelék szaftosabbá és még finomabbá teszi a húspogácsát.

Cookta - 2018.06.10.
Sajttal töltött hamburger – így még szaftosabb a húspogácsa

A sajt nem szokatlan alapanyag a hamburger esetén, hiszen nagyon sokan szeretik a húsra ráolvadozó sajtszeletet a gazdag street food szendvicsben. Ha pedig a húspogácsák belsejébe is rakunk sajtot, sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz, sülés közben a sajt megolvad, és az ízek még jobban keverednek.

Nem sima sajt került most a bekevert húsmasszába, hanem reszelt cheddar, krémsajt és egy kis fokhagyma keveréke, jól behűtve könnyen kezelhető, és nagyon krémes, ízes ebben a kombinációban. Sajtként a karakteres vörös cheddar a legjobb, mert nagyon jól olvad és igazán aromás, de persze más olvadékony sajttal is készíthető, nem okoz majd csalódást!

Sajttal töltött hamburger

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús (marha, pulyka, de akár csirke is lehet)
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg cheddar vagy más olvadós sajt
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint kicsi csili vagy cayenne-i bors
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajon megfonyasztjuk gyenge tűzön, majd félretesszük. A krémsajtot tálba tesszük, hozzáreszeljük a sajtot és a fokhagymát, ha szeretjük, pici csilit is adhatunk hozzá, összekeverjük, és hűtőbe tesszük.

A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, sózzuk, borsot őrölünk hozzá, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 részre osztjuk. Az egyik húsmasszát a tenyerünkben kilapogatjuk, jó evőkanálnyi sajtos keveréket rakunk rá, ezt is lelapogatjuk egy kicsit, majd körben óvatosan rájatogatjuk a húst, finoman lenyomkodjuk és oldalról is tömörítjük, majd egy ecset segítségével olívaolajjal lekenjük. Így átunk el a maradék hússal és sajtos keverékkel is.

Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, a húspogácsákat beletesszük, és nem túl magas lángon, hogy belül is jól átsüljön, oldalanként 6-7 perc alatt megsütjük.

Ízlés szerint buciba téve, kedvenc belevalóinkkal tálaljuk, diétásabb változatban egy jó adag salátával is tálalható.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.