Írd be, mit keresel:

Isteni rizses szelet mályvacukorral – az életre szóló csábító

Mindannyiunk életében vannak olyan csábítások, amelyeknek nem tudunk ellenállni, holott tudjuk, hogy nem kéne... Az egyik ilyen sokak számára a mályvacukor - más néven pillecukor -, ami könnyedségében oly ártatlannak tűnik, de határozottan nem az, viszont grillen megpirítva vagy ebben a ropogós rizses nasiban annyira finom, hogy néha muszáj elcsábulni...

Cookta - 2018.07.03.
Isteni rizses szelet mályvacukorral – az életre szóló csábító

A rizses ropogós természetesen amerikai desszert, rice crispies a becsületes neve, és mint minden tisztességes tengerentúli édesség, egyszerűen elkészíthető, totálisan rá lehet kattani, dübörögnek benne a kalóriák, de őszintén szólva annyira finom benne, hogy egyszerre ropogós és ragacsos, mindehhez pillekönnyű és mégsem annyira édes, hogy tényleg ellenállhatatlan, és még szuperül variálható is…

Az alapja pillecukor vagy mályvacukor, valamint puffasztott rizs, némi vaj – és körülbelül ennyi. Lehet hófehér vagy rózsaszín, attól függően, milyen színű mályvacukrot használunk, de kakaóporral össze is csokizhatjuk, fűszerrel is ízesíthetjük, karamellel is turbózhatjuk, vagy keverhetünk bele színes tortadarát, ha gyermeki énünk úgy kívánja – gyerekzsúron, csajos partin úgy biztos sikert arat, de hófehéren sem lesz rá panasz…

Mályvacukros rizses ropogós

Hozzávalók:

  • 10 dkg puffasztott rizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 25 dkg mályvacukor / pillecukor
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés: Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a papírt lekenjük olajjal, így könnyebben tudjuk majd kezelni a rizses ropogóst.

A vajat felkozkázzuk, és egy lábasba tesszük, felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a pillecukrot, és kevergetve 3-4 perc alatt felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliát, és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Csipetnyi sót és a puffasztott rizst hozzáadjuk, és most gyorsan kell kevernünk, összedolgoznunk az alapanyagokat, hogy a cukros massza és a rizsszemek tökéletesen összekeveredjenek.

A masszát az előkészített tepsibe öntjük, egy spatulával alaposan lenyomkodjuk, és 1 órát hagyjuk hűlni és dermedni, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és egy éles késsel feldaraboljuk szeletekre vagy kockákra. Ne legyünk türelmetlenek, melegben vagy nyirkosabb időben betehetjük hűtőbe is, ha már langyos.

Dobozba téve hosszan eláll, de valószínűleg elég gyorsan el fog fogyni…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.