Szép, meleg időben a legjobb választás egy frissítő és könnyű saláta, ami laktat, de nem telít el, napon érlelt zöldségekkel készítve ízletes és roppanós, ráadásul egyszerűen és gyorsan összedobható. Már csak az a kérdés, mivel lehet feldobni, hogy unalmassá ne váljon... Jöjjön néhány tipp!
Tudtátok, hogy a görög saláta az Instagramon az idén leggyakrabban megosztott salátaféle? Nem véletlenül vált a nyár slágerévé, hiszen nagyon egyszerű alapanyagokból és villámgyorsan elkészül, mindenki szereti, ráadásul a híres mediterrán étrend egyik alapeleme, ami köztudottan a legegészségesebb étkezési mód, kiegyensúlyozott, vitaminokban, ásványi anyagokban, jó zsírokban és fehérjében gazdag. A görög saláta ennek tökéletes példája, színes és ízes, az alaprecepthez hagyományosan pedig csak uborka, paradicsom, lilahagyma, olajbogyó és feta kell, és már kész is egy kis olívaolajjal meglocsolva, morzsolt oregánóval fűszerezve.
Persze nincs kőbe vésve, hogy csak ez az alaprecept készíthető, és igenis érdemes variálni ahhoz, hogy ne váljon unalmassá, és minél többször készíthessük és elvezhessük ezt az igazán aromás, kiadós és egészséges salátát. Gazdagítsuk ízekkel és textúrákkal, magokkal, plusz zöldségekkel, de akár gyümölccsel is, feldobhatjuk még extra fehérjével – nézzünk néhány ötletet!
Tipp: Fontos tudni, hogy a feta egy eredetvédett görög sajt, ami azt jelenti, hogy csak az nevezhető fetának, ami Görögországban készül, de maga a típus nálunk is megtalálható krémfehér sajt néven, és árban körülbelül a fele ez utóbbi, ezt is nyugodtan használhatjuk!