Írd be, mit keresel:

Kakigōri, a világhódító japán fagyi

A keleti étkezési kultúrából többnyire a sós fogásokat vesszük át, de a japánok kedvelt desszertjének, a leginkább fagylalthoz hasonlítható kakigōrinak is sikere lenne, az biztos. A híres párizsi cukrászkirályt, Pierre Hermét már megihlette, úgyhogy van rá esély, hogy az ő trendjeit követő cukrászok szép lassan - vagy temélhetőleg inkább gyorsan - átveszik, és hamarosan mi is kóstolhatjuk a nagyon látványos és a végletekig variálható hűsítő desszertet.

Cookta - 2018.07.08.
Kakigōri, a világhódító japán fagyi

A kakigōri leginkább a jégkására hasonlít, csak sokkal finomabb szemcséjű, egészen könnyed az állaga és légies a textúrája, egy jókora jégtömbből egy speciális éles pengével borotválják le vékony rétegben a pehely állagú hűsítő desszertalapot, amit egy hatalmas heggyé formáznak, és meglocsolják mindenféle színes sziruppal és sűrített tejjel. A jég alá olykor kerülnek gyümölcsök, zselésített gyümölcspüré, a könnyű jégkását átjárják az ízek és színek, és egyszerre nagyon mutatós és isteni finom nyári desszert a végeredmény.

Mivel elég látványos a hatalmas és színes édességkupac, és persze a készítők is kitesznek magukért, hogy minél étvágygerjesztőbb és csábítóbb kreációkat alkossanak, az Instagramon már több mint 100 000 #kakigori fotóját nézegetve nyalogathatjuk a szánk szélét, érdemes böngészni, az alábbi videóban pedig egy szivárványos változatot láthattok.

Objektum doboz

Vannak persze a mi ízlésünknek kissé furább ízesítések, például az édes babpürés, de a gyümölcsös vagy matcha teás változatokat azonnal bevállalnánk!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.