Nagyon szeretem a tortillát, minden beletekerhető, és pár perc alatt villámgyors és laktató fogás kerekíthető belőle. Az úgynevezett wrap, vagyis a tekercsnek készített szendvics különös kedvencem, amibe most sült máj és füstölt sajtos olvadós szósz került. Imádnivaló!
A tortilla szuper alapanyag, egyetlen problémám van vele, drágállom a boltban kapható tortillát, de még nem mertem itthon készíteni. Ezért keresem a leárazott termékeket, bedobom a fagyasztóba, és mindig csak annyit veszek elő, amennyi éppen kell. 20 mp a mikróban, és fogyasztható is.
Most épp csilis változatra bukkantam, jöjjön ezzel egy recept sült májjal és egy nagyon sajtos szósszal, lehet, hogy Mexikóban furcsának tartanák, de biztosíthatok mindenkit, hogy isteni finom!
Tortillatekercs májjal, füstölt sajtos szósszal
Hozzávalók:
Elkészítés: A szószhoz felforraljuk a tejszínt, a camembert-t belekockázzuk, a többi sajtot belereszeljük, alacsony lángon főzzük tovább. Kevergetjük, majd amikor úgy érezzük, hogy nem olvadnak tovább a sajtok, merülőmixerrel simára mixeljük. Addig forraljuk, míg besűrűsödik. Kevés szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Langyosra vagy teljesen hidegre hűtjük.
A májhoz a zsírt lassan felmelegítjük, beletesszük a falatnyi darabokra vágott májat. Addig sütjük nagyon alacsony lángon, míg a belseje rózsaszín és krémes lesz, ekkor zsírostul együtt egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
A paradicsomot fél centisre szeleteljük.
Tálaláskor a mikróban vagy serpenyőben átforrósított tortillát kiterítjük, középen megkenjük 1 evőkanál szósszal, ráteszünk a májból, pár szelet paradicsomot és egy nagy marék salátát. Erre is csorgatunk a szószból. Az alsó harmadát felhajtjuk, majd az oldalait is. Rögtön tálaljuk.