Filléres, villámgyors és isteni finom, mártogatósnak és szendvicskrémnek is remek, frissítő, laktató, vegán és mindenmentes - mindezeket tudja ez a szuperegyszerű kis kence, ami hasábokra vágott friss zöldséggel a legfinomabb!
Igazi közösségi étel a mártogatós, a kerti partikon, grillezéseken, pikniken mindig ezeknek van a legnagyobb sikere. Hasábokra vágott sárgarépa, uborka, esetleg zsenge karalábé és szárzeller a legjobb hozzá, ropogós és egészséges, de persze grissini, pita vagy pirítós is tökéletes mellé. Olyan lazázós, beszélgetős, barátságos dolog, amivel nem lehet mellényúlni.
Ehhez a mártogatóshoz a legegyszerűbb főtt babkonzerv volt az alap, ami azért jó, mert megspórolható vele a száraz bab áztatása és hosszas főzése, így pedig pénz, idő és energia is, a konzerv változatban pedig csak bab, víz és só van, tartósítószert és semmilyen adalékot nem tartalmaz, leszűrve pedig pár perc alatt kész is belőle a friss és pikáns mártogatós, fehérjedús, mindenmentes, citromosan és csilisen igazán ínycsiklandó – de persze más ízvilágra is hangolható.
Csilis-citromos babkrém
Hozzávalók:
Elkészítés: A babot leszűrjük, késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a fokhagymát reszelve vagy zúzva adjuk hozzá, és krémesre, selymesre mixeljük. Az állagát korrigálhatjuk kevés olívaolajjal vagy 1-2 kanál vízzel, ha szükséges. Tálkába tesszük, és hagyjuk legalább fél órát pihenni, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Ízlés szerint mártogatósként kínáljuk hasábokra vágott zöldségekkel, pirítóssal vagy pitával.