Írd be, mit keresel:

Ma miért nincs Bagaméri, ki fagylaltját maga méri?

Ha nyáron a városban rekedünk, akkor irány néhány közeli park, és máris kicsit olyan, mintha nyaralnánk, főleg akkor, ha jön egy bringás fagyis, amolyan Bagaméri-módon, de nem jön, és így a finom fagyiját nem is méri.

Cookta - 2018.08.07.
Ma miért nincs Bagaméri, ki fagylaltját maga méri?

Ma már elég egyszerű lenne a modern technikának köszönhetően egy jó sokáig kitartó mozgó bringás fagyiterminált beüzemelni, de mégsem látunk ilyeneket a parkokban, pedig a pesti és főleg a budai oldalon is lenne mit körbetekerni egy fagyis kocsival, a közbül elterülő Margit-szigetet nem is említve. Egy cuki kis bringás fagyizóból ki ne vásárolna a park közepén, főleg akkor, ha finom?

Nos, ilyen bringák és Bagamérik nincsenek, pedig fantázia és potenciál lenne benne, és az nagyon is prózai: azért, mert területfoglalást kell, pontosabban kellene fizetniük, mégpedig kerületenként és naponként, ettől pedig adminisztráció és befizetés miatt ellehetetlenül a dolog, még akkor is, ha a legjobb cukrászdák szívesen hoznák a parkokba vagy a duna-parti séta közben elcsábulóknak a krémes és hűsítő fagyit. Mondjuk kettő budai és ugyanennyi pesti kerület bőven bejárható lenne, mindenki imádná, színesítené a városképet, jó hangulatot is teremtene, de lássuk be: naponta mondjuk 4 kerület "helyfoglalását" nem könnyű leszervezni, és valószínűleg nem is tudja kitermelni a kicsi bringás fagylaltos kocsi.

Bye-bye Bagaméri, pedig milyen jó lenne!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.