Nem vagyok "cukrász vénával" megáldva, ezért nagyon ritkán készítek süteményeket. Most viszont mégis kivételt tettem, és a feleségem névnapjára meglepinek egy kávés-málnás-csokis tortát készítettem. 35 perc alatt kész, csupa krém, isteni finom, így mindenkinek ajánlom!
Ezzel a tortával nagyon nem lehet mellélőni! 😉 Rendkívűl gyorsan kész van, és még egy olyan antitálentum is el tudja készíteni, mint én. 🙂 Kész tortalapot használtam hozzá, ami azért megkönnyítette és felgyorsította a tortagyártást, de mint a képeken látható, ennek a tortának a sok finom krém a lényege…
Habkönnyű, kicsit kávés, kicsit rumos, amit a csokoládé és a málna nagyon jól kiegészít, és alig több mint 1/2 óra alatt elkészíthető, sütés nélkül! Be kell valljam, a meglepetés bejött, és a torta nagy sikert aratott. 😉
Kávés-málnás-csokis torta
Hozzávalók:
Elkészítés: Az egész folyamatott azzal kezdtem, hogy a tortalapokat kisebbre vágtam egy műanyag savanyúságos doboz segítségével.
A mascarponét 1-2 dl tejszínnel, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, a rummal és a kávéval kemény állagú krémmé kevertem egy robotgéppel, majd amíg a tejszínt kikevertem, arra az időre hűtőbe tettem.
A tejszínhez – tortahabhoz – nem adtam semmit, mert önmagában is elég édes volt, ezért feleslegesnek tartottam tovább édesíteni, egyszerűen csak felvertem.
A tortalapokat a kávés rémmel töltöttem meg, majd a habbal vontam be a tortát. Egy forgótányér és egy tortalapát segítségével simára formáztam a torta felületét, és a szélére olvasztott csokoládét öntöttem. Végső mozzanatként a málnaszemekkel kiraktam, majd legalább 1 órára a hűtőbe került.
Ha legközelebb készítem, málna helyett áfonyát fogok használni! 😉