Írd be, mit keresel:

Kávés-málnás-csokis torta – ünnepi desszert 35 perc alatt

Nem vagyok "cukrász vénával" megáldva, ezért nagyon ritkán készítek süteményeket. Most viszont mégis kivételt tettem, és a feleségem névnapjára meglepinek egy kávés-málnás-csokis tortát készítettem. 35 perc alatt kész, csupa krém, isteni finom, így mindenkinek ajánlom!

Cookta - 2018.08.10.
Kávés-málnás-csokis torta – ünnepi desszert 35 perc alatt

Ezzel a tortával nagyon nem lehet mellélőni! 😉 Rendkívűl gyorsan kész van, és még egy olyan antitálentum is el tudja készíteni, mint én. 🙂 Kész tortalapot használtam hozzá, ami azért megkönnyítette és felgyorsította a tortagyártást, de mint a képeken látható, ennek a tortának a sok finom krém a lényege…

Forrás:
Kozsla Norbert

Habkönnyű, kicsit kávés, kicsit rumos, amit a csokoládé és a málna nagyon jól kiegészít, és alig több mint 1/2 óra alatt elkészíthető, sütés nélkül! Be kell valljam, a meglepetés bejött, és a torta nagy sikert aratott. 😉

Forrás:
Kozsla Norbert

Kávés-málnás-csokis torta

Hozzávalók:

  • 500 ml mascarpone vagy natúr sajtkrém (én az előbbit használtam)
  • kb. 800 ml tortahab (decor creme)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 kávéskanál instant kávé
  • 1 evőkanál rum (bármilyen barna rum megfelel)
  • kb. 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag kakaós piskóta tortalap (3 részes)
  • 1/2 csomag fagyasztott málna

Elkészítés: Az egész folyamatott azzal kezdtem, hogy a tortalapokat kisebbre vágtam egy műanyag savanyúságos doboz segítségével.

A mascarponét 1-2 dl tejszínnel, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, a rummal és a kávéval kemény állagú krémmé kevertem egy robotgéppel, majd amíg a tejszínt kikevertem, arra az időre hűtőbe tettem.

A tejszínhez – tortahabhoz – nem adtam semmit, mert önmagában is elég édes volt, ezért feleslegesnek tartottam tovább édesíteni, egyszerűen csak felvertem.

A tortalapokat a kávés rémmel töltöttem meg, majd a habbal vontam be a tortát. Egy forgótányér és egy tortalapát segítségével simára formáztam a torta felületét, és a szélére olvasztott csokoládét öntöttem. Végső mozzanatként a málnaszemekkel kiraktam, majd legalább 1 órára a hűtőbe került.

Ha legközelebb készítem, málna helyett áfonyát fogok használni! 😉

Forrás:
Kozsla Norbert

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.