Írd be, mit keresel:

Nyaralás a tányérban – 5 kedvenc Barcelonából és a katalán konyhából

Tombol a nyár, mindenki fejében a nyaralás és az utazás körül forognak a gondolatok, sokan már hazatértek, mások még most készülődnek, de olyan is akad, aki idén nem tud új helyeket felfedezni. Csupa kedvenc úticél ételeit gyűjtjük össze sorozatunkban, amelyekkel felidézhetjük vagy megidézhetjük a helyi ízeket. Most Barcelone és a katalán konyha kerül terítékre - 5 kihagyhatatlan helyi klasszikussal, természetesen receptekkel!

Cookta - 2018.08.10.
Nyaralás a tányérban – 5 kedvenc Barcelonából és a katalán konyhából

Ha van város, amit 5 perc alatt megszeretünk, és oda örök vonzalom köt és mindig visszavágyunk, az Barcelona, amit a hangulata mellett a felejthetetlen ízek és a mindig csábító teraszok, tapas-ok és sangriák is meghatároznak. Ide mindenképpen el kell menni, de az ételeket otthon is felidézhetjük – nem bonyolult, cserében viszont isteni!

Gazpacho, a jeges csodaleves >>

Hűsítő, frissítő, tulajdonképpen egy folyékony saláta a hideg krémleves, a gazpacho, ami főzés nélkül készül rengeteg ízletes és aromás, lédús zöldséggel. Isteni finom vitaminbomba, amit főleg a forró nyári napokn érdemes elkészíteni!

Tortilla, a krumplis omlett >>

Nem azonos a mexikói vékony lepénykenyérrel vagy a ropogós tortillacsipsszel, viszont kihagyhatatlan spanyol fogás. A spanyol krumplis tortilla tulajdonképpen tojással összefogott sült krumpli, ami akkor tökéletes, ha kívül kissé megpirul, belül pedig krémes. Salátával ebédre, vacsorára tökéletes, de egy pohárka por vagy sangria mellé önmagában is tökéletes.

Paella, a spanyol "rizses hús" >>

A paella valójában ténylegesen rizses hús, amit mindig többféle hússal és hallal készítenek, nem hiányozhat belőle egy kis fehérbor és sáfrány sem, ami színessé, illatossá és ízekben gazdaggá teszi. Társaságnak való jóféle mediterrán fogás, amiből nem érdemes keveset készíteni!

Churros, a csodafánk >>

Hosszúkás, tekergő kis fánkféle a churros, kívül ropogós, belül nagyon könnyű és üreges, a spanyolok pedig leggyakrabban sűrű csokiszószba vagy karamellbe mártva fogyasztják. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, mert nem kel, hanem égetett tésztával készül!

Katalán krém – tejpuding roppanós karamellel >>

Leginkább a creme brulée-re hasonlít a roppanós karamellréteggel fedett selymes tejpuding, csak sokkal egyszerűbben és gyorsabban készül, és egy kis citrom- vagy narancshéjjal, valamint kevés fahéjjal ízesítik. Mesésen finom, érdemes kipróbálni…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.