Vannak napok, amikor az embernek tényleg nincs kedve a konyhában matatni - vagy azért, mert annyira meleg van, vagy azért, mert semmi ideje nincs. Nos, ilyenkor jön jól a könnyű, de mégis tartalmas és szuperegyszerű saláta tonhallal és babbal, ami 5 perc alatt kész, rostokban és fehérjében gazdag, egészséges és alakbarát, vagyis minden tekintetben szuper étel!
Ha követitek a Cooktát, tudjátok, hogy nem vagyunk hívei a konzerveknek, sokkal inkább a friss és természetes alapanyagokat kedveljük, de néhány kivétel mégis van. Ilyenek a konzerv hüvelyesek, a csicseriborsó, a lencse és a bab, illetve ilyenek a natúr halkonzervek, a tonhal, a szardínia, a hering, ami mind nagyon egészséges, és adalékok hozzáadása nélkül, legfeljebb sóval és vízzel, esetleg olajjal kerülnek a dobozokba.
A forróságra való tekintettel most igazi megúszós fogás készült, amihez főtt bab és sós lében eltett, így olajmentes tonhal kellett alapként, ami egy kis friss paradicsommal és lilahagymával, némi fűszerrel és öntettel lett tökéletes és tápláló, 5 perces fogássá, némi friss salátával kiegészítve. Ropogós és krémes egyszerre, önmagában is tökéletes, de akár egy kis pirítóssal vagy rizzsel is kiegészíthető, ha tartalmasabb fogásra vágyunk.
Tonhalas babsaláta
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy tálban a mustárt, a citrom kifacsart levét és az olívaolajat kikeverjük, hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot és tonhalat, meghintjük oregánóval, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük. A paradicsomot és megtisztított lilahagymát felkockázzuk, hozzákeverjük, ha van egy kis időnk, fél órát állni hagyjuk, mert finomabb, ha összeérnek az ízek, de akár azonnal is fogyasztható.
Tálaláskor tányérokba 1-1 marék salátakeveréket teszünk, majd rákanalazzuk a tonhalas babsalátát, ízlés szerint pirítóst is kínálhatunk hozzá, de magában is tartalmas és nagyon finom.