Írd be, mit keresel:

4 ok, amiért hagyjuk el az előre csomagolt salátákat

Csomagolt zöldségeket vásárolni nagyon kényelmes – elég nagy az esélye, hogy már meg vannak mosva, össze vannak keverve előre, és sokat nem kell velük dolgoznunk, hogy használhatóak legyenek. De van négy komoly okunk arra, hogy inkább hagyjuk el ezeket a zöldségeket, és válasszuk az eredeti, csomagolatlan formájukat.

Cookta - 2018.10.05.
4 ok, amiért hagyjuk el az előre csomagolt salátákat

1. Elvesznek a vitaminok

Az előre csomagolt saláták nagy része akár már több hetes is lehet – éppen ezért rengeteg vitamint és ásványi anyagot veszít, sőt nem is olyan finom, mint a friss változatok. Sokkal jobban járunk az eredeti salátákkal, ha mi vesszük meg és keverjük össze őket, így nem veszik el belőlük az a rengeteg tápanyag, amiért megvesszük őket.

2. Gondoljunk a vízfogyasztásra!

Statisztikák szerint az előre csomagolt salátákat nagyjából háromszor mossák át – ez pont kettővel több a szükségesnél, ezért óriási vízpazarlásról beszélhetünk. Ez pedig leginkább azért probléma, mert egyre fogy a tiszta édesvíz a bolygón.

Még további 2 fontos érvről itt olvashattok >>
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.