A brokkolinak most van a szezonja, jó áron beszerezhetjük ezt a szuperegészséges zöldséget, és egy kis sajttal és leveles tésztával percek alatt laktató és fogássá alakítható. Pofonegyszerű, kis paradicsommal, hagymával és juhtúróval felturbózva még finomabb!
Nincs mindig időnk hosszasan matatni a konyhában, de dolgos napokon sem kell lemondani a finom vacsoráról. Ha van egy kész leveles tésztánk a hűtőben, egy fej brokkolink és némi reszelt sajtunk, akkor pikk-pakk összedobhatunk egy jó kis sós pitét.
Ehhez a praktikus lepényhez még pár szem paradicsom, kis juhtúró, hagyma és fokhagyma is volt a hűtőben, a végeredmény pedig fantasztikusan finom, a ropogósra sült tészta a nyúlós sajttal és a sok zöldséggel, egy jó kis salátával kiegészítve tökéletes gyors vacsora – vegetáriánus változat, de kis baconnel, sonkával is felturbózható húsimádóknak.
Gyors brokkolis lepény sajttal és juhtúróval
Hozzávalók:
Elkészítés: A brokkolit rózsákra szedjük, a szárrészről a fás külsőt levágjuk, a zsenge belsejét felaprítjuk. Forró, sós vízben 10 percet előzőzzük, majd leszűrjük, közben a hagymát megtisztítjuk, félbe, majd szálasra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a juhtúróval összekeverjük.
A leveles tésztát a kitekerjük, a sütőpapírral együtt egy piteformába vagy tepsibe tesszük, megkenjük egyenletesen a mustárral, rászórjuk a hagymát és a reszelt sajt felét, kirakjuk a leszűrt brokkolival és cikkekre vágott paradicsommal, borsot őrölünk rá, majd rácsípkedjük a juhtúrót, megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 25-30 perc alatt pirulásig sütjük. Azonnal tálaljuk, friss salátával a legfinomabb, de borkorcsolyának magában is kitűnő.