Írd be, mit keresel:

Lazachabos pirítós, a pofonegyszerű ünnepi falatka

A füstölt lazac isteni és ünnepi, elegáns szereplője lehet a karácsonyi asztalnak előételként többféle formában. Az egyik legnagyobb kedvenc a könnyű lazachab, ami jóval kiadósabb, mintha magában tálalnánk, és sokkal mutatósabb is, ráadásul pofonegyszerű és villámgyors.

Cookta - 2018.12.25.
Lazachabos pirítós, a pofonegyszerű ünnepi falatka

Az ünnepi alkalmak fényét mindig emeli egy különlegesebb előétel, amihez tökéletes választás lehet ez a könnyű lazachab, ami pár perc alatt összeállítható. A hal karakteres aromája tökéletesen érvényesül benne, látványosan tálalható pirítósra vagy kekszre habzsákból kinyomva apró falatkának, de ha ezzel nem akarunk bajlódni, akkor tálkában is az asztal közepére helyezhető.

A füstölt lazac mellett egy kis krémsajt és felvert tejszínhab, illetve némi torma kell hozzá – fantasztikusan passzol hozzá, kicsit pikánsabbá teszi, és a savassága is ellenpontozza a lazac határozott ízét. Könnyű, habos, szinte szétomlik a szájban és isteni, miközben tényleg pofonegyszerű!

Lazachabos falatka

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 3 evőkanál natúr krémsajt
  • 1 teáskanál ecetes torma
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés: A lazacot nagyjából összevágjuk, és egy késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk az ecetes tormát és a natúr krémsajtot, és simára, krémesre dolgozzuk. A jól behűtött tejszínt elektromos habverővel keményre verjük, majd spatulával beleforgatjuk a lazacpépet, és simára elkeverjük.

Kínálhatjuk tálkában is pirítós mellé, de igazán mutatós, ha habzsákból apró pirítósra, sós kekszre rózsát nyomunk belőle, majd 1-1 kapribogyóval díszítjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.