A füstölt lazac isteni és ünnepi, elegáns szereplője lehet a karácsonyi asztalnak előételként többféle formában. Az egyik legnagyobb kedvenc a könnyű lazachab, ami jóval kiadósabb, mintha magában tálalnánk, és sokkal mutatósabb is, ráadásul pofonegyszerű és villámgyors.
Az ünnepi alkalmak fényét mindig emeli egy különlegesebb előétel, amihez tökéletes választás lehet ez a könnyű lazachab, ami pár perc alatt összeállítható. A hal karakteres aromája tökéletesen érvényesül benne, látványosan tálalható pirítósra vagy kekszre habzsákból kinyomva apró falatkának, de ha ezzel nem akarunk bajlódni, akkor tálkában is az asztal közepére helyezhető.
A füstölt lazac mellett egy kis krémsajt és felvert tejszínhab, illetve némi torma kell hozzá – fantasztikusan passzol hozzá, kicsit pikánsabbá teszi, és a savassága is ellenpontozza a lazac határozott ízét. Könnyű, habos, szinte szétomlik a szájban és isteni, miközben tényleg pofonegyszerű!
Lazachabos falatka
Hozzávalók:
Elkészítés: A lazacot nagyjából összevágjuk, és egy késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk az ecetes tormát és a natúr krémsajtot, és simára, krémesre dolgozzuk. A jól behűtött tejszínt elektromos habverővel keményre verjük, majd spatulával beleforgatjuk a lazacpépet, és simára elkeverjük.
Kínálhatjuk tálkában is pirítós mellé, de igazán mutatós, ha habzsákból apró pirítósra, sós kekszre rózsát nyomunk belőle, majd 1-1 kapribogyóval díszítjük.