Írd be, mit keresel:

Narancskrémleves fűszeresen, forrón – pillanatok alatt

Télen kevésbé menőek a gyümölcslevesek, a legtöbbet ugye hidegen fogyasztjuk, de ez a narancsos krémleves mennyei, forrón a legfinomabb, és tele karácsonyi ízekkel, az ünnepi asztalon is megállja a helyét, és nagyon egyszerű!

Cookta - 2018.12.25.
Narancskrémleves fűszeresen, forrón – pillanatok alatt

Nemrég vendégeket vártam, a második fogást már kitaláltam, valami könnyűt, mégis különlegeset szerettem volna elé. Forró levesre gondoltam, kint elég… khm… rossz az idő, szürke, esős, brrr, ilyenkor mindig jól jön egy forró, melengető leves.

Kis keresgélés után rátaláltam a narancslevesre, több helyen több receptet is megnézem, viszont azok főleg hidegek voltak, szóval “téliesítettem”, és egy kis karácsonyi ízt is kapott. Fantasztikusan finom, nagyon egyszerű, egy kis habgaluskával tálalva igazán ünnepi. Sikere volt, szóval csak ajánlani tudom!
 

Forrás:
Hajós Ágnes

Fűszeres narancskrémleves habgaluskával

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 l 100%-os narancslé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 nagyobb rúd fahéj
  • 1 kisebb csili
  • 3 tojásfehérje
  • 1 evőkanál porcukor
  • a tálaláshoz kevés reszelt narancshéj

Elkészítés: A narancslét felforrósítjuk, közben hozzáadjuk a fűszereket (a chilit egyben) és a cukrot, kevergetve felolvasztjuk. A tejszínt simára keverjük a pudingporral, nagyon gyorsan keverve a leveshez öntjük. Besűrítjük, alacsony lángon addig főzzük, míg már nem sűrűsödik tovább, forrástól számítva kb. 5 perc. Közben párszor megkóstoljuk. Ne legyen nagyon csípős, éppen hogy csak egy kicsit, amint elértük a kellő erősséget, vegyük ki belőle a paprikát.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, az utolsó percben hozzákeverjük a porcukrot is. Forró, lobogó vízbe szaggatjuk kiskanállal, mindig csak pár darabot, mert összeakadnak. Fedőt rátéve pár perc alatt megfőzzük, leszűrve félretesszük.

Tálaláskor pár merőkanálnyi levest mélytányérba szedünk, a habgaluskával és kevés reszelt narancshéjjal megszórva tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.