Az ünnepi asztalról gondolom senkinél nem hiányozhat a torta, így én is megsütöttem az idei tortánkat, mely mondhatnám hogy duplán mogyorós. A tésztába darált mogyoró került, míg a mascarponekrémet Nutella-val gazdagítottam. Természetesen mogyoró hiányában darált diót, esetleg mandulát is tehetünk a tésztába, elrontani egyik sem fogja. A díszítést sem bonyolítottam túl, az ünnephez illően egyszerűen csak színes szórócukorral szórtam meg.
Hozzávalók 4 db 20 cm-es tortalaphoz:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, keverjük habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált mogyorót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
2 db kb. 20-22 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd osszuk el egyenlően a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt süssük (tűpróbáig) készre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen a tortalapokat.
Amikor mindegyik tészta teljesen kihűlt, mindkettőt vágjuk el ketté, hogy négy egyforma tortalapot kapjunk.
Tipp:
Amennyiben csak 1 db tortaforma áll a rendelkezésünkre, akkor felezzük meg a hozzávalókat, majd külön keverjük ki, és süssük meg a tortalapokat.
Mogyoróskrém hozzávalói:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a mascarponét, a margarint, majd keverjük simára.
Ezután kanalanként adjuk hozzá a Nutellát, és szintén keverjük simára. (a Nutellát apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)
Végül a tortalapokat rétegezve kenjük meg a mogyorókrémmel, majd vonjuk be a tortát kívülről is.
Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint színes szórócukorral az ünnephez illően díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!