Gyors, finom és egészséges, valódi lendületet ad a zöld turmix – aki egy kicsit is figyel a maga és családja egészségére, annak érdemes rutinná tennie a készítését. Nálunk olyan népszerű, hogy nemcsak reggelire, de uzsonnára is készítem olykor – a kisfiam segítségével. :)
Egy kis alma, banán, egy marék spenót, és máris kész van a zöld turmix, amit mostanában egy kis búzafűvel is gazdagítok. Nagyon egészséges, és szerencsére por formában, bio minőségben is beszerezhető egyre több helyen. Íze nem domináns, de olyan jótékony hatásai vannak, ami miatt érdemes 1-2 kanálnyit hozzáadni a smoothie-nkhoz.
A búzafűport a fiatal búzafű leveleiből készítik, először liofilizálják – ez fagyasztva szárítást jelent –, majd porrá őrlik. Kiváló klorofillforrás, ami méregtelenít, részt vesz a hemoglobin és a vörösvérsejt előállításában, tisztítja az emésztőrendszert, szabályozza az emésztést, rákellenes hatása is van, nyugtatja a belső gyulladásokat és enyhíti a fertőzéseket, gyorsítja a sebek gyógyulását, megszünteti a rossz leheletet, tisztítja a légutakat, támogatja a tejtermelést a szoptató nőknél. Emellett 19 különböző aminosavat tartalmaz (köztük az összes esszenciálisat). Ezen kívül tartalmaz B-, E- és A-vitamint, olyan ásványi anyagokat, mint a vas, a magnézium, a kalcium, a foszfor és a kálium.
Félre a mítoszokkal, hogy a zöld turmix macerás, nézzétek meg a videómban, hogy gyerekjáték az elkészítése!
Zöld turmix búzafűporral
Hozzávalók:
Elkészítés: A spenótot és az almát megmossuk, az almát kicsumázzuk és felkockázzuk. A spenótot, a banánt, az almát, a búzafűport, az almalevet és a vizet egy turmixgépbe tesszük, és krémesre, homogénre turmixoljuk. Poharakba öntjük, azonnal kínáljuk-fogyasztjuk.