Írd be, mit keresel:

Pillekönnyű muffin sok citrommal, mákkal pöttyözve

A muffin univerzális süti, ami reggelire, uzsonnára, piknikre is ideális, és szerencsére az ízvilága is nagyon jól alakítható. Ez egy egyszerű és istenien finom, friss, citromos változat, puha, könnyű tésztával, ami csökkentett mennyiségű vajjal készül, és könnyedén elhagyható belőle a cukor is.

Cookta - 2021.07.10.
Pillekönnyű muffin sok citrommal, mákkal pöttyözve

Gyors kevert tészta sok citrommal, aminek a könnyűségét egyrészt a sütőpor és a szódabikarbóna párosának, másrészt a vaj egy részét pótló krémes görög joghurtnak köszönhetjük. Készíthetjük cukorral, de akár más édesítővel is, ha szeretnénk egy kis kalóriát kispórolni a pihepuha sütiből.

A masszába egy kis egész, darálatlan mák is került, ami izgalmasan roppan a fogak alatt, ráadásul mutatósan pöttyözi is a tésztát, de ízlés szerint elhagyható, vagy keverhetünk bele kókuszreszeléket, azzal is nagyon finom.

Citromos-mákos muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor vagy 5 dkg sztévia
  • 2 citrom
  • 5 dkg lágy vaj
  • 5 dkg görög joghurt
  • 3 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál mák
  • 3-4 evőkanál porcukor

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és jó habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat és a görög joghurtot, ezzel is simára keverjük, majd belereeszeljük mindkét citrom héját, hozzáadjuk az egyik citrom levét és a mákot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, és a keverékhez szitáljuk, majd gyorsan összedolgozzuk, de nem kell túl sokáig kevergetni.

Papírkapszlikkal bélelt muffinformába kanalazzuk a masszát úgy, hogy a forma kb. 2/3 részéig érjen, majd 180 fokos sütőbe toljuk, és 25 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a porcukrot egy kis tálkába tesszük, annyi citromlevet facsarunk hozzá, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk, majd a sütőből kivett, langyosra hűlt muffinok tetejét meglocsoljuk vele.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.