Aki színes tintákról álmodik, tudja, hogy legszebb a sárga. Aki a szépségről álmodik, annak viszont nem árt tudnia, miért érdemes narancssárga ételeket fogyasztania! És bár igaz, hogy a szépség elsődlegesen belülről fakad, amihez a belső boldogságunk és kiegyensúlyozottságunk elsődleges, az sem mindegy, mit eszünk. És még az is lehet, hogy boldoggá tesz minket, amit eszünk...
Minden zöldség és gyümölcs egészséges, de a szépségünk, a bőrünk egészségének és ragyogásának őre mindenekelőtt a karotin, amit elsősorban a narancssárga színű természetes alapanyagokban találhatunk meg. Ezt a különösen értekes tápanyagot a szervezet A-vitaminná alakítja, ami a bőr és a szem számára nélkülözhetetlen, nem mellesleg a karotinoidok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási arányát, és jó hatással vannak a koleszterinszintre is. Nézzük meg kicsit közelebbről is a narancsszínű egészséges alapanyagokat – és főleg azt, hogyan illesszük be étrendünkbe!
Édesburgonya
A legújabb kedvencünk az édesburgonya, ami itthon is megterem, ízre valahol a sütőtök és a burgonya között van, nagyon finom és változatosan elkészíthető, kimagaslóan sok karotint tartalmaz, és a fent említett jó tulajdonságok mellett az immunrendszerünket is erősíti. Kedvencünk zöldségfasírtnak >>
Sárgarépa
Egész évben beszerezhető, mindig olcsó, rostokban, C-vitaminban és magnéziumban is gazdag zöldségünk, amit leggyakrabban csak levesekbe teszünk, pedig nyersen és sütve salátának is remek, de akár palacsintát is süthetünk belőle >>
Narancs, grépfrút, mandarin
A sok karotin mellett rengeteg C-vitamint is tartalmaznak, amit a tél végén érdemes rendszeresen pótolni akár a friss gyümölccsel, akár a kifacsart levével, segíti a méregtelenítést, de egy kevés lével az arcbőrt átkenve tisztító hatású is, ráadásul csökkenti a bőr elszíneződését is, fakítja a pigmentfoltokat!