Írd be, mit keresel:

Láthatatlan sütemény – egy szuperfinom francia kedvenc

A franciák új kedvence, a gateau invisible szó szerint láthatatlan süteményt jelent, ami persze nagyon is jól látható, viszont a benne lévő almaszeletek jó részre átlényegül tésztává, és szinte alig látszik. Sok gyümölcs, kevés tészta, és ha savanykás almával készítjük, akkor álomfinom.

Cookta - 2022.03.01.
Láthatatlan sütemény – egy szuperfinom francia kedvenc

Kevéske tészta, sok zamatos gyümölcs, szaftos, könnyű és pofonegyszerű, nem véletlen, hogy az elmúlt évek egyik nagy sikere a franciáknál ez a sütemény, amihez mindig minden rendelkezésre áll otthon, és egy keverőtálban pár perc alatt összeállítható. Az alma egy része eltűnik a tésztában, de maradnak benne kellemesen krémesre párolódott almarétegek.

Langyosan és hidegen is nagyon finom, a vanília helyett vagy mellett ízesíthetjük egy kis őrölt fahéjjal vagy kevéske rummal is, és ha sietős a dolgunk, a tésztát megsüthetjük muffinformában is – így 20-25 perc is elég ennek az ínycsiklandó almás sütinek.

Láthatatlan almás süti – gateau invisible aux pommes

Hozzávalók:

  • 4 szép alma
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 20 dkg joghurt
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat egy tálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és kézi habverővel enyhén habosra keverjük. Hozzáöntjük az olívaolajat és a joghurtot, elkeverjük. Egy másik edényben a lisztet, a sütőport és a sót összekutyuljuk, majd a tojásos keverékhez adjuk, homogén, csomómentes tésztává keverjük. 
 
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk – vagy legyaluljuk. Az almaszeleteket a tésztába forgatjuk, és kivajazott, lisztezett pástétom- vagy őzgerincformába öntjük, egy spatulával elegyengetjük.

A süteményt 180 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.