A világ egyik legegészségesebb zöldségének tartják a fodros kelt, ami szerencsére nálunk is megjelent a piacok kínálatában. Nyersen, párolva vagy sütve is nagyon finom – most egy egészséges italba mixeltük bele.
Lóránt-Szemző Fruzsina sportedző lepett meg ezzel a nálunk még különlegesnek számító egészséges zölddel. Amerikában élt hosszabb ideig, onnan hozott magokat, és most maga termeszti, de itt-ott kezd megjelenni a hazai piacokon és jobb zöldségeseknél is a hideget jól tűrő, szinte egész évben szedhető fodros kel. Magja már nálunk is kapható, egy cserépben is érdemes nevelgetni.
Egy szenzációs zöld smoothie-t készítettünk belőle, ami gyümölcsös is, zöldséges is, nagyon üde és finom, és közben sok fontos dolgot is mesélt Fruzsina – nézzétek meg a videónkat!
További egészséges recept, tipp és trükk itt >>