Mivel mutathatnánk ki jobban szeretetünket, mint egy magunk készítette finomsággal? Ha ünnepi az alkalom, akkor pedig a legmegfelelőbb a torta!
A csokitortával nem lehet melléfogni, főleg akkor nem, ha igazán jó alapanyagokból készítjük, egy megbízható, kipróbált recepttel. Olvasónk, Éva küldte az alábbi csodás receptet, amelyben kakaós piskótát töltött meg selymes csokikrémmel.
A klasszikus piskótát egy kis olaj gazdagítja, hogy puha és kevésbé morzsalékos legyen, a krém pedig valódi csokoládéval és tejszínnel készül, könnyű és habos, némi vaj teszi igazán selymessé. Önmagában is tökéletes torta, de a formájának és a díszítésnek köszönhetően a legünnepibb alkalmakkor is megállja a helyét.
Szerelmes csokitorta
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos-olajos-vizes keverékhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy szív alakú szilikonos tortaformába töltjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük. Amikor kicsit kihűlt, rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
A tortát 2 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a krémből. Ezután jól behűtjük.
Tálalás előtt ízlés szerint díszítjük.
A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!