Írd be, mit keresel:

Gabonapehely házilag, pofonegyszerűen

Nem is kezdődhetne jobban a reggel, mint egy tál ízletes, teljes értékű gabonapehellyel, némi gyümölccsel, tejjel vagy joghurttal. Amellett, hogy ezek a gabonapelyhek finomak, jól kombinálhatók/variálhatók, és pár perc alatt összedobhatjuk a reggelinket a segítségükkel. 

Cookta - 2022.03.18.
Gabonapehely házilag, pofonegyszerűen

Még akkor is, ha otthon saját kezűleg készítjük őket, na nem a tálban való összedobálásra gondolunk, hanem arra, amikor egyenként elkészítjük ezeket a roppanós finomságokat – merthogy az sem több fél óránál. Így pedig 100%-osan biztosak lehetünk abban, hogy szuperegészséges reggelivel indítjuk a napot.

Forrás:
Molnár Anikó

A napokban egy esős reggelen ellátogattunk a Nestlé workshopjára, hogy elsajátíthassuk a gabonapehely elkészítésének csínját-bínját. Amellett pedig, hogy nagyon jól szórakoztunk, egy csomó hasznos infóval is elláttak bennünket, például hogy mi a természetes aroma és az aroma között a különbség – merthogy nem mindegy, melyik található meg egy adott ételben, és sokan nincsenek tisztában az aromák közötti különbségekkel. Az utóbbi időben pedig ráadásul még újabb és újabb szabályozásokat is hoztak a csomagoláson feltüntetett információkat illetően.

Forrás:
Molnár Anikó

Aromák

Természetes aroma: természetes forrásból nyerik, majd ezeket a kivonatokat tisztítják, végül visszaadagolják az ételbe/italba.

Természetazonos aroma: módosított aromák, amelyek nem tartalmaznak mesterséges aromákat. Szintézissel, elszigetelt kémiai reakciókkal, kezelésekkel állítják elő, így nagy mértékben hasonlítanak a természetes aromákra.

Mesterséges aroma: nem természetes forrásból származó, laborban előállított vegyületek.

Ha inkább megvásárolnátok a reggeli pelyheteket, figyeljétek a dobozok hátoldalán lévő feliratokat, ha pedig szívesen kipróbálnátok, milyen is egy jó kis házi gabonapehely, mutatjuk, hogyan készíthetitek el az otthon megtalálható alapanyagokból, otthoni körülmények között >>

Forrás:
Molnár Anikó

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.