Télen kevesebb turmixot, smoothie-t iszunk, pedig fontos lenne a vitaminok miatt, de a hűvösben nem esik jól a hideg ital, és korlátozottabb a rendelkezésre álló gyümölcsök mennyisége is. A kivit pedig, ami jó áron beszerezhető egész télen, sokan nem kedvelik. Olyan turmixot mutatunk, ami nekik is be fog jönni!
Bár a kivi nem számít nemes gyümölcsnek, nincs karakteres íze, de nagyon egészséges, és a téli hónapokban igazi kincs. Magas C-vitamin-tartalma miatt erősíti az immunrendszert, segít elkerülni a megfázást, illetve a meghűlést, segíti a vas felszívódását, erősíti a szív- és érrendszert, apró magocskái jótékonyan segítik az emésztőrendszert, kalóriában szegény. Vagyis ha jót akarunk magunknak, nem hagyjuk ki az étrendből, legfeljebb egy kicsit csalunk, és kombináljuk más gyümölcsökkel.
Most párolt almával, banánnal és joghurttal került turmixba, nagyon selymes, krémes, nem uralja a kivi, hanem összesimul a többi gyümölccsel, ráadásul langyos is, ami sokkal jobban esik télen, mint egy hideg ital. Nagyon jó reggeli napindítónak vagy uzsonnára is, felpörget és csodafinom!
Hozzávalók:
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, vékony cikkekre vágjuk, 1,5 dl vízzel felöntjük, és kb. 10 perc alatt megpároljuk.
Közben a kiviket meghámozzuk, feldaraboljuk, mixerbe tesszük a felkarikázott banánnal, a joghurttal és a mézzel, majd a párolt almát is hozzáadjuk, összeturmixoljuk, ízlés szerint az alma főzőlevével hígítjuk.
Poharakba öntjük, és langyosan elkortyoljuk.