Kiadós, egészséges, egyszerű és gyors, kicsit idézi a mindenki által imádott palacsintát, de mégis alakbarát, ráadásul pikk-pakk elkészíthető, és azoknak is kedvére lesz, akik a spenótot pürésítve, főzelék formában nem kedvelik. Fehérjében, vasban, rostikban gazdag, de a legfontosabb, hogy mindehhez még mennyei finom is!
Zsenge bébi spenót szerencsére ma már szinte mindenhol kapható, mosott, konyhakész formában, ami nyersen salátának is szuper, de felturbózhatunk vele levest, smoothie-t, rizottót, akár sós palacsintát is, plusz ízt, színt és sok rostot, vitamint pakolva bele.
Ez a palacsintaféle liszt nélkül készül, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető, fehérjedús, puha és nagyon finom, kis tejföllel – vagy görög joghurttal – tálalva is tökéletes, de rétegezhetjük sonkával, tálalhatjuk salátával, de magában is mennyei, és pikk-pakk elkészíthető!
Hozzávalók:
Elkészítés: A spenót kivételével az összes alapanyagot egy turmixba tesszük, a fokhagymát megpucolva és reszelve hozzáadva, és simára dolgozzuk. A spenótot finomra vágjuk, és a keverékhez adjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, és a masszából kisebb merőkanálnyi adagokat teszünk bele, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, spatulával megforgatva.
Magában is finom, de kis tejföllel vagy görög joghurttal még finomabb, salátával is kínálhatjuk.