Írd be, mit keresel:

Forró csoki rummal, a téli esték sztárja

Lágy, selymes, igazi csajos téli ital a forró csoki, egy kis rummal megbolondítva pedig dumapartihoz is ideális. Garantáltan mindenkit levesz a lábáról, felvidít és oldottá tesz, pedig csak egy kevéske alkohol van benne.

Cookta - 2023.01.08.
Forró csoki rummal, a téli esték sztárja

Ha jó minőségű csokoládéval készül, kellően sűrű és selymes, akkor igazi varázsital a forró csoki, szinte már desszertnek is beillik, és a csoki annyira jó barátságban van sokféle fűszerrel és ízesítővel, hogy a végtelenségig variálható. Alapfűszerei a vanília és a fahéj, de nagyon jól passzol hozzá a gyömbér, a kardamom, a csili és a szegfűszeg is, sőt a rózsabors és a csillagánizs is, a gyümölcsök közül pedig a narancs.

Ha pedig felnőtteknek készül, a forró italt bátran feldobhatjuk valamilyen likőrrel vagy nemesebb alkohollal, de már egy kis rummal is csodásan illatos, egészen új ízvilágú, melengető és kényeztető finomsággá változik. Ha csak az illatát szeretnénk, akkor érdemes először pár percig forralni a tejjel, hogy az alkohol elillanjon az italból, de ha ez nem szempont, akkor csak az utolsó percben adjuk hozzá a forró csokihoz.

Rumos forró csoki

Hozzávalók 5-6 adaghoz:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 9 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1,5 dl rum

Elkészítés: A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mézeskalács-fűszerkeveréket, felforraljuk, majd a felkockázott csokoládét hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen felolvad. Közben a tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt, a csokis tejhez adjuk, és 1-2 perc alatt selymesre főzzük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a rumot, elkeverjük, és poharakba vagy bögrékbe merjük. Pillecukrot kínálhatunk mellé a tökéletes kényeztetés jegyében. 😉

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.