Lágy, selymes, igazi csajos téli ital a forró csoki, egy kis rummal megbolondítva pedig dumapartihoz is ideális. Garantáltan mindenkit levesz a lábáról, felvidít és oldottá tesz, pedig csak egy kevéske alkohol van benne.
Ha jó minőségű csokoládéval készül, kellően sűrű és selymes, akkor igazi varázsital a forró csoki, szinte már desszertnek is beillik, és a csoki annyira jó barátságban van sokféle fűszerrel és ízesítővel, hogy a végtelenségig variálható. Alapfűszerei a vanília és a fahéj, de nagyon jól passzol hozzá a gyömbér, a kardamom, a csili és a szegfűszeg is, sőt a rózsabors és a csillagánizs is, a gyümölcsök közül pedig a narancs.
Ha pedig felnőtteknek készül, a forró italt bátran feldobhatjuk valamilyen likőrrel vagy nemesebb alkohollal, de már egy kis rummal is csodásan illatos, egészen új ízvilágú, melengető és kényeztető finomsággá változik. Ha csak az illatát szeretnénk, akkor érdemes először pár percig forralni a tejjel, hogy az alkohol elillanjon az italból, de ha ez nem szempont, akkor csak az utolsó percben adjuk hozzá a forró csokihoz.
Hozzávalók 5-6 adaghoz:
Elkészítés: A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mézeskalács-fűszerkeveréket, felforraljuk, majd a felkockázott csokoládét hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen felolvad. Közben a tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt, a csokis tejhez adjuk, és 1-2 perc alatt selymesre főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a rumot, elkeverjük, és poharakba vagy bögrékbe merjük. Pillecukrot kínálhatunk mellé a tökéletes kényeztetés jegyében. 😉