A torta hozzávalóit mindig melegítsük fel szobahőmérsékletűre. Ha könnyen szeretnéd összekeverni a hozzávalókat, akkor a vajat ne egyből a hűtőből vedd ki. A sütőt mindig melegítsd elő, azaz már akkor kapcsold be, amikor elkezded előszedni a hozzávalókat. Körülbelül 20-30 perc szükséges ahhoz, hogy a sütő megfelelő hőfokot érjen el. Mire összeállítod a tortádat máris tolhatod is be a sütőbe. Sokan most talán azt gondolják, hogy ezzel pazaroljuk az áramot, pedig nem így van, hiszen a torta így sokkal hamarabb fog megsülni.
Ahány sütemény annyi módszer, így erre a kérdésre igen nehéz válaszolni. A piskóta esetében a nedves hozzávalókkal kezdünk, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat. A vajas süteményeknél először a vajat, a cukrot és a tojást keverjük össze, majd ezután következhetnek a száraz hozzávalók és végül a tej.
Mivel minden tűzhely különbözik, így valószínűleg neked is szó szerint ki kell kísérletezned azt, hogy melyik típusú sütemény vagy torta mennyi ideig süljön, hogy tökéletesre sikeredjen. Általában 180 fokon sütjük a süteményeket, de ha kezdők vagyunk akkor inkább maradjunk a 150-160 foknál, hiszen így sokkal egyenletesebben fog sütni a sütőnk.
Fontos, hogy a különleges hozzávalókat igyekezzünk cukrász webshop oldalon megvásárolni, hiszen ott biztosan minőségi termékeket kapunk. A webshopban vásárolhatunk dekorációs eszközöket, ételfestéket, sütőeszközöket és formákat, különféle cukrászati alapanyagokat, de itt tudjuk beszerezni a különféle torta kellékeket is.
A cukrász webshop oldalán a torta kellékek közül érdemes beszerezni a modellező masszát, amellyel a torták díszítését tudjuk könnyedén elvégezni. A csokoládé bevonókkal könnyedén elkészíthetjük a csokis mázat a tortánkra anélkül, hogy az összecsomósodna vagy túl hígnak bizonyulna. A professzionális tortához mindenképpen minőségi termékeket vásároljunk. Ha minőségi alapanyagokból dolgozunk, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy kudarc élményünk legyen a tortasütéssel kapcsolatban.