Egy egyszerű kevert tésztából is készülhet mennyei és ünnepi torta, bizonyság erre ez a mogyorókrémes finomság. Nagyon krémes, köszönhetően a viszonylag híg tésztának, ami alacsonyabb hőfokon és hosszabban sül, ettől remegősen puha lesz.
Ez a csokis-mogyorós torta hasonlít a tejes pitére, ami a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb édes tojásos-tejes keverékből készül, azzal a különbséggel, hogy ebbe a legendás és ellenállhatatlan mogyorókrémből is kerül, ami nemcsak az ízvilágát határozza meg, de a süteményt is még puhábbá, krémesebbé teszi.
Nagyon egyszerű az összeállítása, ráadásul 10 perc munka után már mehet is a sütőbe. Igaz, a sütés kicsit hosszabb, és érdemes megvárni, míg kihűl, sőt nagyon jót tesz neki, ha a hűtőbe is betesszük 1-2 órára. A mogyorósság fokozására most egy kis egész mogyoró is került bele, de más magokkal, esetleg pár szem málnával, meggyel is gazdagítható.
Nutellás csokitorta
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet, és fehéredésig, jó habosra verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott, de nem forró vajat és a mogyorókrémet, és simára keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, elkeverjük, majd felöntjük a langyos tejjel, és ezzel is elkeverjük. Híg, a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk. Végül beleforgatjuk a tojáshabot és a mogyorót is, nagyjából homogén masszává keverjük, majd kikent, lisztezett tortaformába öntjük.
160 fokos sütőbe toljuk, és 40–45 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.