Írd be, mit keresel:

Isteni maradékmentő: kalácspuding naranccsal és csokival

Gyors, elronthatatlanul egyszerű és nagyon finom – ez a kalácspuding, amit sütéssel együtt fél óra alatt összedobhatunk, és még a szikkadt kalács, péksütemény is megmenthető vele.

Cookta - 2023.05.25.
Isteni maradékmentő: kalácspuding naranccsal és csokival

A kalácsfelfújtban az a jó, hogy a végtelenségig variálható, belepakolható gyümölcs, csoki, aszalványok, dió vagy mogyoró. Az alapja tojással és cukorral elkevert tejszín, amibe a darabokra tépkedett vagy kockára vágott szikkadt kalácsot, péksüteményt beleforgatjuk, a tészta beszívja az édes keveréket, és már csak össze kell sütni a sütőben.

Nemcsak a belevalókat, de az alapot adó tejszínes-tojásos keveréket is variálhatjuk: ebben a receptben a tejszín mellé narancslé és reszelt narancshéj is került, illetve mellé némi csokicsepp, mert a narancs és a csoki elképesztően jó párost alkotnak – ebben a desszertben is. Az előkészítése 5 perc, a sütési ideje 20 perc, így fél órán belül kész is ez az elronthatatlan, illatos finomság.

Narancsos-csokis kalácsfelfújt

Hozzávalók:

  • 30 dkg szikkadt kalács
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl narancslé
  • 3 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • csokicseppek vagy aprított étcsokoládé

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancslevet és a tejszínt, hozzáreszeljük a narancs héját, és elkeverjük.

A kalácsot felszeleteljük, falatnyi darabokra tépjük, és a tojásos keverékbe forgatjuk, majd a felét tűzálló tálba öntjük, megszórjuk csokicseppekkel vagy aprított csokival, majd a maradékot is elosztjuk a tetején, és ezt is meghintjük csokival.

https://www.shutterstock.com/

180 fokos sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd langyosan tálaljuk.

https://www.shutterstock.com/

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.