A jeges joghurt, vagyis a frozen yogurt vagy "froyo" a legegyszerűbb nyári desszert, ráadásul egészséges is, nem kell hozzá se fagyigép, se konyhai gyakorlat. A jeges joghurtszelet sikerét látva, most egy még gyorsabb változatot mutatunk, a jeges joghurtfalatokat.
A jégkockatartó frappáns konyhai eszköz, fagyi készítéséhez is ideális, és mindig annyit tudunk kivenni belőle, amennyire vágyunk. Könnyű elosztani vagy beosztani, és a nagy melegben az sem hátrány, hogy gyorsabban megfagy a mérete miatt, mintha jégkrémtartó formában fagyasztanánk az édes gyümölcsös joghurtot.
Az elkészítése pofonegyszerű, csupán joghurtra vagy görög joghurtra, vegánoknak növényi joghurtra, egy kis édesítőre – mézre, juharszirupra – és némi gyümölcsre van hozzá szükség az alapfagyihoz, de tovább gazdagíthatjuk
A joghurtot az édesítővel és ha szeretnénk, valamely ízesítővel elkeverjük, a jégkockatartóba kanalazzuk, belepotyogtatunk áfonyát, málnát, darabolt epret vagy más gyümölcsöt, barackot, mangót, és a fagyasztóba tesszük, 2-3 óra múltán már bármikor hűsíthetjük magunkat a finom és egészséges joghurtos kockákkal.