Ropogós tészta, zamatos őszibarack, alatta pedig egy kis krémes mandulás réteg. Egyszerű, gyors és nagyon finom, vendégváró sütinek éppen olyan jó, mint gyors desszertnek.
Kezdőknek és időhiánnyal küzdőknek is tökéletes választás lehet ez az őszibarackos-mandulás pite, mert percek alatt és pofonegyszerűen összeállítható, gyakorlatilag elronthatatlan, és bár csak néhány alapanyag kell hozzá, mégis egy ízekben gazdag, egyszerre krémes és ropogós isteni gyümölcsös sütemény a végeredmény.
Aki szeretne egy kis csavart belevinni, ízesítheti a mandulás krémet egy kis őrölt kardamommal, fahéjjal vagy gyömbérrel, ha pedig nincs darált mandula, akkor kókuszreszelékkel is nagyon finom. Csak arra figyeljünk, hogy a barack vagy nektarin jó édes és érett legyen – ennek a sütinek ő a főszereplője, lényege, lelke.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat egy kis tálba felütjük, elkeverjük a cukorral és a darált mandulával. Az őszibarackot félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A leveles tésztát kiterítjük, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a mandulás krémmel, majd kirakjuk a gyümölccsel.
A tetejét megszórjuk a vaníliás cukorral, és 180 fokos sütőbe tolva kb. 20 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy hidegen szeletelve tálaljuk magában vagy egy kis vaníliafagyi kíséretében.