A mézédes görögdinnyével képtelenség betelni, jól behűtve az egyik legjobb frissítő és folyadékpótló, amit csak el lehet képzelni, és magában elfalatozva is mennyei. Ám ha vendégeket várunk egy kerti partira, akkor nem túl fantáziadús szimplán csak felkozkázva kínálni, készítsünk belőle inkább pizzát!
Nagyon mutatós és ötletes, a pizzák között pedig valószínűleg ez a legegészségesebb változat, a kövér, gömbölyű dinnyék körszeletekbe vágva pedig szinte kínálják magukat, hogy pizzaszeleteket imitáló desszertté alakuljanak, és csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mi kerüljön rá feltétnek.
A legegyszerűbb, ha friss gyümölccsel kirakjuk, pár szem áfonya, szeder is már nagyon csinossá és csábítóvá teheti, de egy meghámozott és felszeletelt kivivel, vékony cikkekre vágott kajszival vagy nektarinnal is nagyon mutatós és finom. Aki szeret ételdíszítéssel, komponálással foglalatoskodni, az geometrikusan is kirakhatja a körcikkeket, de ez a jópofa desszert akkor is mutatós, ha egyszerűen csak lazán rászórjuk a gyümölcsöket.
A gyümölcsökön túl megszórhatjuk egy kis „reszelt sajttal”, pontosabban imitálhatjuk egy kis kókuszreszelékkel, esetleg reszelhetünk rá fehér csokoládét, vagy éppen meghinthetjük egy maréknyi szeletelt mandulával vagy aprított dióval, mogyoróval…
Ha ez még mindig túl szimplának tűnik – nem az! –, akkor a dinnyés pizzánkat meglocsolhatjuk egy kis vaníliás cukorral elkevert natúr joghurttal, esetleg csokiszósszal is, és még így is az egészséges kategóriában maradunk.
Ha vagányabb, a gasztronómiára nyitottabb vendégeket várunk, akkor szuper előétel a fetás-zöldfűszeres dinnye, ami egyszerre frissítő és izgalmas, nem mellesleg a legegyszerűbben elkészíthető előétel, és lehet, hogy sokaknak meglepő, de a sós feta és a mézédes dinnye mennyeien kiegészíti egymást. Fűszerként pedig a menta, a bazsalikom és a kakukkfű is nagyon jól illik hozzá.
Dinnyézésre fel!