Isteni finom, kívül roppanós, belül lágy és krémes, semmi perc alatt és minimális munkával készül, fagyikelyhekhez, gyümölcssalátákhoz tökéletes kiegészítő, de magában is nagyon finom ez a kis kókuszos keksz vagy kókuszcsók kávé vagy egy pohár hűs tej mellé uzsonnára.
Édes kis semmiség, mégis rengeteg jó tulajdonsága van: lisztmentes és nagyon intenzíven kókuszos, gluténmentes, percek alatt kész, annyira egyszerű, hogy gyerekekre is rábízhatjuk, mert elronthatatlan, jó móka a készítése, alapvetően 3 alapanyag kell csak hozzá, filléres és finom, ráadásul sokáig friss – már ha marad belőle, sokoldalúan felhasználható – csak úgy nassnak kis olvasztott csokival megcsíkozva, kínálhatjuk fagyi mellé kis kiegészítőként, az egyszerű gyümölcssalátához is jól passzol.
Az alaprecepthez csupán kókuszreszelékre, cukorra – vagy más édesítőre – és tojásfehérjére van szükségünk, amihez tökéletes a maradék, akár lefagyasztott fehérje is, de ízls szerint keverhetünk hozzá egy kis vanília-kivonatot, pár csepp rumot, keverhetünk bele felaprított csokoládét, de akár formázhatunk belőle golyókat is, és a közepébe tehetünk 1-1 szem málnát agy áfonyát, isteni kis kényeztető falat, filléresen és pofonegyszerűen!
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és simára keverjük, ízlés szerint is vanília-kivonatot vagy pár csepp rumot adhatunk hozzá, majd a kókuszreszeléket is hozzáöntve összedolgozzuk.
A masszából diónyi adagokat veszünk, gombóccá formázzuk a tenyerünkben, ízlés szerint málnát, áfonyát vagy csokidarabkát is tehetünk a közepükbe, de anélkül is finom, mad sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, finoman lenyomkodjuk a tenyerünkkel, és 150 fokos sütőbe tolva 12-15 perc alatt megsütjük, ogy kívül kicsit barnulni, karamellizálódni kezdjenek.
A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, és langyosan vagy teljesen kihűlve fogyasztjuk, meglocsolhatjuk a tetejét 5 dkg gőz fölött vagy mikróban megolvasztott csokival is, nem fogja elrontani. 😉