Írd be, mit keresel:

Mozzarellás-paradicsomos pite pofonegyszerűen, amit mindenki imád

Öt perc összedobni, és nagyobb sikert arat, mint a pizza, általános "wowww" rá az első reakció, és a kamaszok is odavannak érte. Nyári, pofonegyszerű, vacsinak vagy kerti partira is tökéletes, csak egy saláta kell mellé.

Cookta - 2023.08.16.
Mozzarellás-paradicsomos pite pofonegyszerűen, amit mindenki imád

A caprese – vagyis az olaszok mozzarellás, bazsalikomos paradicsomsalátája – igazi nyári kedvenc, és ennek sült változata a margherita pizza, gyakorlatilag egy kis kelt tészta alappal kiegészítve, igazi alapdarab mindkettő. Amikor kicsit tartalmasabbra vágyunk, mint a saláta, de nem bajlódnánk kelt tésztával, akkor jön jól ez a megoldás. Szuperegyszerű és fantasztikusan finom, ráadásul mutatós is, és még a gyerekek, kamaszok is szeretik.

Kész leveles tészta, koktélparadicsom és mozzarella triója, kiegészítve egy kis mustárral és reszelt sajttal, amitől mindez még finomabb, pár csipetnyi zöldfűszer, és 20 perc a sütőben – ennyi kell ehhez a rusztikus kis mediterrán pitéhez, ami pillanatok alatt el fog fogyni, akár magunknak vacsoraként készítjük, akár bármilyen partin. Nyúlós sajt, ropogós tészta, édes paradicsom minden falatja!

Mozzarellás-paradicsomos pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 teáskanál magos mustár
  • 2 marék reszelt sajt
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 1 csomag mini mozzarella
  • csipetnyi morzsolt kakukkfű, bazsalikom és oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A leveles tésztát egy tepsibe vagy sütőtálba kiterítjük a csomagolásban lévő sütőpapírral együtt. Megkenjük egyenletesen a mustárral, megszórjuk egyenletesen a reszelt sajttal. Ráhalmozzuk a felezett vagy negyedelt koktélparadicsomot és mini mozzarellát, majd körben ráhajtjuk a tésztát, csak lazán, rusztikusan. A tetejét sózzuk, borsozzuk, kis olívaolajjal megcsöpögtetjük, a zöldfűszerekkel meghintjük.

200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük, amíg a tészta piros és ropogós, a töltelék szaftos lesz. Azonnal, forrón is finom, langyosan is nagyon kellemes egy adagnyi saláta kíséretében.

Margherita pite, sült caprese vagy torta caprese legyen a neve? Vagy csak simán paradicsomos-sajtos pite?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.