Öt perc összedobni, és nagyobb sikert arat, mint a pizza, általános "wowww" rá az első reakció, és a kamaszok is odavannak érte. Nyári, pofonegyszerű, vacsinak vagy kerti partira is tökéletes, csak egy saláta kell mellé.
A caprese – vagyis az olaszok mozzarellás, bazsalikomos paradicsomsalátája – igazi nyári kedvenc, és ennek sült változata a margherita pizza, gyakorlatilag egy kis kelt tészta alappal kiegészítve, igazi alapdarab mindkettő. Amikor kicsit tartalmasabbra vágyunk, mint a saláta, de nem bajlódnánk kelt tésztával, akkor jön jól ez a megoldás. Szuperegyszerű és fantasztikusan finom, ráadásul mutatós is, és még a gyerekek, kamaszok is szeretik.
Kész leveles tészta, koktélparadicsom és mozzarella triója, kiegészítve egy kis mustárral és reszelt sajttal, amitől mindez még finomabb, pár csipetnyi zöldfűszer, és 20 perc a sütőben – ennyi kell ehhez a rusztikus kis mediterrán pitéhez, ami pillanatok alatt el fog fogyni, akár magunknak vacsoraként készítjük, akár bármilyen partin. Nyúlós sajt, ropogós tészta, édes paradicsom minden falatja!
Hozzávalók:
Elkészítés: A leveles tésztát egy tepsibe vagy sütőtálba kiterítjük a csomagolásban lévő sütőpapírral együtt. Megkenjük egyenletesen a mustárral, megszórjuk egyenletesen a reszelt sajttal. Ráhalmozzuk a felezett vagy negyedelt koktélparadicsomot és mini mozzarellát, majd körben ráhajtjuk a tésztát, csak lazán, rusztikusan. A tetejét sózzuk, borsozzuk, kis olívaolajjal megcsöpögtetjük, a zöldfűszerekkel meghintjük.
200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük, amíg a tészta piros és ropogós, a töltelék szaftos lesz. Azonnal, forrón is finom, langyosan is nagyon kellemes egy adagnyi saláta kíséretében.
Margherita pite, sült caprese vagy torta caprese legyen a neve? Vagy csak simán paradicsomos-sajtos pite?