Írd be, mit keresel:

Soha többé kifolyt rántott sajt – egy kis trükkel

Aki szokott rántott sajtot sütni, az tudja, hogy nem bonyolult, viszont gyakran bosszankodással jár, mert még a leggyakorlattabbaknál is előfordul, hogy kifolyik a belsejéből a sajt. Ennek mostantól vége ezzel az egyszerű, de nagyszerű recepttel!

Cookta - 2023.08.21.
Soha többé kifolyt rántott sajt – egy kis trükkel

Ugyanaz kell hozzá, mint a klasszikus rántott sajthoz, vagyis sajt, liszt, tojás és zsemlemorzsa, de kicsit más formában: a sajt lereszelve, a tojással és a liszttel elkeverve kerül formázásra. Nagy előnye az is, hogy a hagyományos – és pepecselős – bundázás elmarad, hiszen a masszát csak meg kell hempergetni zsemlemorzsában, és lehet is sütni. Pár perc alatt összeállítható és kisüthető, igaz, a kettő között érdemes kétszer 10 percet pihentetni jó hűvös helyen, vagyis a mélyhűtőben.

Az is jó ebben a receptben, hogy fagyasztható, vagyis ha nagyobb mennyiségű vagy akciósan kifogott sajtunk van, akkor egy nagyobb adaggal készíthetünk, ízlés szerinti mennyiséget pedig a fagyasztóban „felejthetünk” szaladósabb napokra. Előételnek vagy vendégvárónak egy kis fűszeres mártogatóssal is tökéletes, de salátával vagy párolt rizzsel főételnek is remek.

Bundás sajtgolyók

Hozzávalók:

  • 30 dkg félkemény sajt lereszelve (trappista, gouda, edami vagy ementáli, akár vegyesen)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A reszelt sajtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, kézzel összeforgatjuk. A tojást egy tálkába felütjük, villával kicsit felverjük, majd a sajthoz adjuk, összekeverjük. A masszát 10 percre a fagyasztóba tesszük.

Egy tányérba zsemlemorzsát öntünk, majd a pihentetett masszából nedves kézzel golyókat formázunk, meghempergetjük a zsemlemorzsában, tálra tesszük, majd még 10 percre betesszük a fagyasztóba.

Közben bő olajat melegítünk, és ha kellően forró, pár perc alatt megsütjük benne a sajtgolyókat. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Azonnal tálaljuk – mártogatóssal vagy salátával, akár főzelék feltétjeként vagy bármilyen köret kíséretében.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.