Kerti partikra, grillezéshez mindig jól jönnek az egyszerű, mutatós és ízletes falatkák, amelyek felvezetik a fő fogást. A különféle mártogatósok és kencék mellett jól mutat és nagyon finom alternatíva ez a pofonegyszerű cukkinitekercs is – érdemes kipróbálni!
Tényleg csak három alapanyag kell hozzá – cukkini, bacon és görög joghurt –, egy serpenyő és egy ügyes kis konyhai kütyü, a zöldséghámozó, amivel a zsenge cukkinit szép vékony szeletekre vághatjuk. Ha először a bacont sütjük meg, majd ennek visszamaradt zsiradékában a cukkinit, akkor se sóra, se olajra nem lesz szükségünk, ráadásul minden kellemesen füstös ízt is kap.
A legegyszerűbb, ha friss, sűrű, krémes görög joghurttal töltjük meg a tekercseket, de krémsajtot is használhatunk, és persze kis kaporral vagy petrezselyemmel, fokhagymával vagy apróra vágott olívabogyóval, kaprival is ízesíthetjük a krémes tölteléket. Sokféle módon variálható, egyszerű és nagyszerű, frappáns recept!
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és zöldséghámozóval – vagy egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel – hosszában vékony csíkokra vágjuk.
Egy száraz serpenyőben a szeletelt bacont pár perc alatt megsütjük, majd egy tányérra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon a cukkinikat is megsütjük.
A cukkiniszeletekre fél szelet sült bacont teszünk, megkenjük a görög joghurttal, feltekerjük, fogvájóval megtűzzük. Azonnal is tálalhatjuk, de jól behűtve, hidegen is nagyon finom.