A bundás kenyér az egyik leggyorsabb, legkiadósabb maradékmentő és olcsó fogás, kiadós reggeli vagy ideális gyors vacsora önmagában, de főzelékekhez is nagyon jó feltét. Egyetlen hibája, hogy olajban sül, így most egy kicsit átalakítva, elhagyva az old school vonalat, más formában készítjük – istenien, egyszerűen, olajszag nélkül...
Felvert tojás, szikkadt kenyér, kis só, némi tej vagy tejföl – ennyi kell csupán ehhez a nagyon finom és tartalmas, kiadós és laktató fogáshoz, vagyis szinte biztos, hogy mindig minden van hozzá otthon, és ráadásul pár perc alatt összedobható. Megmentjük vele a szikkadt kenyeret vagy zsemlét, és egy bundáskenyér-ízű igazi muffint süthetünk tésztakészítés nélkül.
Az alaprecept ráadásul nagyon jól gazdagítható – egy kis reszelt sajt mindenképpen jó bele, hogy illatosabb, ízesebb és puhább legyen –, de akár egy kis aprított bacon vagy sonka is mehet bele, a füstös íz csak jót tesz neki, de vegák akár egy maréknyi csemegekukoricával vagy felaprított újhagymával is gazdagíthatják húsmentesen ezeket a maradékmentő muffinokat.
Mivel nagyon gyorsan elkészül, ezért ráérősebb reggeleken napindító fogásnak is elkészíthető, de elcsomagolható uzsonnára vagy munkahelyi ebédnek is, egy spenót- vagy borsófőzelék kísérőjének is nagyon jó, de gyors vacsorának salátával is finom, csak ajánlani tudjuk!
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, villával elhabarjuk, felverjük. A kenyeret apróra kockázzuk, beleforgatjuk a tojásos keverékbe, majd a reszelt sajt 2/3 részét hozzáadva átkeverjük.
Papírkapszlikkal bélelt vagy szilikonos muffinformákba osztjuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 15 perc alatt megsütjük.