Egy jóféle, puha és illatos csokis sütivel nem lehet melléfogni, mert mindig sikert arat, de nem árt olykor feldobni egy kis szezonális gyümölccsel. Most egy kis szilva került a tetejére, ami nagyon jól passzol ehhez a nagyon csokis, de nem túl édes, jó szaftos kevert tésztás sütihez.
Nagyon egyszerű, de isteni finom a tésztája, amihez csak tojás, cukor, liszt, egy kis sütőport és csokoládé kell, zsiradék helyett pedig tejszín kerül bele, amitől könnyebb és jó puha lesz, de kellően cuccos marad. Pikk-pakk összeállítható egy keverőtálban, és önmagában is isteni finom, de egy kis gyümölccsel megbolondítva egy kis ellenpontot adhatunk ízben és textúrában is ennek a jó kis csokis sütinek.
Most szilva került a tetejére, de őszibarackkal vagy körtével is nagyon finom a szezonális kínálatból, de szederrel is nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk, majd simára keverjük, félretesszük.
A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és egy kézi gabverővel simára és kissé habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínes csokit, ezzel is elkeverjük, míg egynemű és egyszínű masszát kapunk, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport.
A masszát kivajazott és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük, a tetejét kirakjuk félbevágott és kimagazott szilvával, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.