Írd be, mit keresel:

A legjobb sajtos rúd ropogósan, gyorsan, egyszerűen

A sós aprósütiket pepecselősnek képzeljük, ami egy hajtogatott tepertős pogácsánál igaz is, de ez az isteni sajtos rúd fél óra alatt megvan. Sütéssel együtt! Igazi villámrecept, ami bármikor jól jöhet!

Cookta - 2023.09.11.
A legjobb sajtos rúd ropogósan, gyorsan, egyszerűen

Vendégvárónak, baráti beszélgetéshez, borozáshoz, egy kellemes filmezős, társasozós családi estén kihagyhatatlan valami kis sós ropogtatnivaló, és ha a pattogatott kukoricánál és a csipsznél valamivel izgalmasabb dologra gondolunk, akkor ez a tökéletes recept. Gyorsan összeállítható, nem kell pihentetni, azonnal nyújtható és süthető, omlós, ropogós, illatos.

A sajtos apróságok tetejére gyakran kerül még egy kis kömény vagy pirospaprika – mi most egy kevés kakukkfűvel szortuk még meg pluszban, és isteni finom lett. Ízlés szerint más zöldfűszerrel – rozmaringgal, oregánóval, provence-i fűszerkeverékkel – is megbolondíthatjuk, de csak sajtosan is nagyon finom!

Gyors sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojássárga
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csapott teáskanál só

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 csipet morzsolt kakukkfű vagy más zöldfűszer

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk. A tészta alapanyagait egy keverőtálba kimérjük, hozzáadjuk a vajat, összegyúrjuk, gombóccá formázzuk, majd liszttel meghintett sütőpapíron félcenti vékonyra nyújtjuk.

Villával kicsit felvert tojásfehérjével lekenjük, megszórjuk egy kevés kakukkfűvel, majd a reszelt sajttal, egy tepsibe átemeljük, éles késsel rudakra vágjuk, kicsit széthúzzuk a rudakat, és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett 15 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.