Tök jó, hogy itt a sütőtök szezonja, mert isteni, kiadós és egészséges, ez a fasírt pedig az egyik legjobb dolog, ami a sütőtökkel történhet. Nagyon sajtos, belül krémes és nyúlós, kívül finoman roppanós, pirult réteg borítja, abbahagyhatatlan, pedig nagyon egyszerű.
Napsárga, egyszerre édes és sós, fűszeres és isteni finom, ebben a formában még azok sem tudnak neki ellenállni, akik amúgy nem rajonganak a zöldségekért vagy a sütőtökért. Illatos curry és koriander fűszerezi, a sajttól nagyon puha és szaftos, és készíthetjük csicseriborsóliszttel is, így egyszerre gluténmentes és fehérjében gazdag fogássá alakítva.
Ez a sajtos sütőtökfasírt melegen a legfinomabb, de mikróban, sütőben felfrissíthető, egyáltalán nem árt neki, így akár munkába is magunkkal vihetjük, tálalhatjuk salátával, tehetjük burgerbuciba, de simán tejfölbe mártogatva magában is tökéletes.
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Sült sütőtököt is használhatunk hozzá! A kihűlt sütőtököt keverőtálba tesszük, krumplinyomóval vagy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a curryt és a koriander, sózzuk, borsozzuk, a reszelt sajtot hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk, majd a lisztet is hozzáadjuk, és kézzel összemancsoljuk.
A masszából kisebb pogácsákat formázunk, kis lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben pár csepp olívaolajat forrósítunk, és oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.
Azon melegében tálaljuk, salátát és tejfölt kínálhatunk mellé.