A sajttorta olyan isteni finomság, amiről nehéz lemondani vegán étrend esetén, és már több változata született csak növényi alapanyagok használatával. Ezekben a receptekben leggyakrabban kesudió az alap, ami lássuk be, nem a legolcsóbb, de a jó hír, hogy tofuval is tökéletes sajttorta süthető, ami sokkal pénztárcabarátabb és nagyon finom!
Nemcsak vegánoknak, de laktózmentes, gluténmentes étrendet követőknek is jól jöhet ez a szuper „sajttorta”, ami pofonegyszerűen összeállítható egy késes robotgépben, és a tofut leszámítva nem kell hozzá semmilyen különlegesebb alapanyag, tofu ma pedig már minden szupermarketben beszerezhető elég baráti áron.
A sajttorta egy része gyümölcs, jelen esetben zamatos körte, amivel édesítőt és zsiradékot is kispórolhatunk a tortából, mégis tökéletes állagú és ízű desszertet kapunk. Mivel a körtéhez nagyon jól passzol a vanília, így ez teszi nagyon harmonikussá a sütemény ízvilágát, de ízlés szerint bármilyen pépesíthető friss vagy fagyasztott gyümölccsel készíthetjük, nem okoz majd csalódást!
Hozzávalók:
Elkészítés: A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, és késes robotgépben pépesre mixeljük. Hozzámorzsoljuk a tofut, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a kukoricakeményítőt, a sütőport, csipetnyi sót, valamint 1 evőkanál kókuszzsírt, és az egészet simára összeturmixoljuk.
A maradék zsiradékkal kikenünk egy kb. 21-22 centis pitetálat vagy sütőformát, beleöntjük a masszát, a tetejét kirakjuk ízlés szerint kisebb cikkekre vágott körtével.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, és lehetőség szerint a hűtőbe tesszük kb. 4 órára, hogy a tökéletes állagát elnyerje. Porcukorral meghintve szeletelve tálaljuk.