Élelmiszerboltokban olykor megakad a szemünk a fagyasztott sült krumplin: horrorisztikus ár ahhoz képest, amennyiért otthon minimális költséggel szuperfinoman elkészíthető. Hámozni és darabolni azért mindenki tud, a házi majonézhez pedig mutatunk egy villámreceptet. :)
Pár szem krumplit meghámozni, feldarabolni és némi fűszerrel összeforgatni pár perc, nem éri meg ötszörös áron megvásárolni, ráadásul ki tudja, milyen adalékanyagok vannak benne. Mert vannak, és ki is olvashatjuk a csomagolásból. Nem kell ide semmi mesterséges, csak némi fűszer, és sütőben is tökéletesre süthető.
A bolti majonézről, ami mártogatósként a sült hasábburgonya kedvenc kísérője, mindenkit határozottan lebeszélünk, mert frissen készítve a legfinomab, nincs benne tartósító, és kb. 1 perc alatt kész. De tényleg!
Fűszeres krumpli sütőben sütve
A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, sóval és borssal meghintjük, ízlés szerint fokhagymagarulátummal, curryvel, édesnemes vagy erős paparikával, csipet szerecsendióval vagy más fűszerekkel megintjük, pici olívaolajat adunk hozzá, majd alaposan összeforgatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire elterítjük a krumplikat, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.
Majonéz és koktélszósz 1 perc alatt
Egy befőttes üvegbe egy tojást felütünk, hozzáadunk 2 dl napraforgóolajat, 1 evőkanál balzsamesetet, 1 teáskanál mustárt vagy őrölt mustármagot, csipet cukrot, sót és borsot, majd egy botmixerrel az aljáról elkezdjük mixelni, közben lassan felemeljük.
Bármilyen zöldfűszert adhatunk hozzá, zúzott fokhagymát, kis ketchuppal vagy paradicsompürével átkeverve pedig már kész is a koktélszósz. Mennyei a fűszeres sült krumplihoz!