A vegán krémsajt elsőre paradoxonnak tűnhet, de az az igazság, hogy ízre és állagra is megszólalásig hasonlít az eredeti tejes változatra, nagyon egyszerűen és olcsón elkészíthető otthon is, fehérjedús, és alapként is nagyon jól használható különféle fűszerekkel, ízesítőkkel kikeverve, akár szendvicskrémnek, akár mártogatósnak.
Nem csak vegán étrendet követőknek érdemes kipróbálni ezt a finom kencét, hanem azoknak is, akik tudatosan szeretnék kicsit csökkenteni az állati eredetű ételek fogyasztását. Kimondottan pénztárcabarát és szupergyors, nem a már-már klasszikusként ismert kesudiós krém, hanem natúr tofuból készül, ami ma már minden szupermarketben jó áron beszerezhető.
Tulajdonképpen nem is receptről van szó, hiszen annyira egyszerű, inkább egy ötlet, amit sós, de akár édes ízvilágra is hangilhatunk, és egy késes robotgépben vagy turmixban pár perc alatt elkészíthető, és rengeteg lehetőséget rejt az ízesítést és a felhasználást illetően is.
Hozzávalók:
Opcionális ízesítők:
Elkészítés: A tofut felkockázzuk, és egy szűrőbe téve hagyjuk 10 percet kicsöpögni, majd egy késes robotgépbe vagy turmixba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, az olívaolajat és a sót, és simára, krémesre összeturmixoljuk.
Ízlés szerint gazdagíthatjuk bármilyen fűszerrel, ízesítővel a fentiekből vagy saját ötletünk alapján. Tökéletes szendvicsre, mártogatósnak, a hűtőben, jól záródó dobozban 4-5 napig eláll.