Könnyű, szaftos, házias és rusztikus, csodás őszi hangulatú sütemény ez az almatorta, aminek a tésztájában reszelt, a tetején pedig szeletelt alma van. Nagyon egyszerű kevert tésztával készül, amit vaj és a finomra reszelt gyümölcs tesz nagyon illatossá és puhává...
Itt az almaszezon, most egész jó áron kapható ez a mostanság azért meglehetősen megemelkedett árú gyümölcs, így érdemes kihasználni, és sütibe is pakolni belőle egy jó adagnyit. Az almás süti úgyis megunhatatlan és mindig sikert arat, és nem lesz ez másképp ezzel a duplán almás változattal sem, mert álomfinom, és szerencsére pofonegyszerű is elkészíteni.
A süti alapja egy egyszerű vajas kevert tészta, amit finomra reszelt alma gazdagít, amitől nagyon puha, illatos és zamatos lesz, amit megpakolhatunk még extra szeletelt almával is, amit ha egyben helyezünk a tészta tetejére, akkor nagyon finoman omlósra párolódik sülés közben, tökéletesen kiegészítve a szaftos és illatos tésztát.
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A tésztához az almát meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és egy csipet sót, és habverővel fehéredésig verjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat, hozzáöntjük a vajat, és csomómentes, sima tésztává összedolgozzuk, végül a reszelt almát is beleforgatjuk.
A tésztát kikent, lisztezett tortaformába öntjük, elsimítjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tetejére az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, és felszeleteljük úgy, hogy az almák egyben maradjanak. Meglocsoljuk fél citrom levével, majd egy késsel a fél almák alá nyúlva a tészta tetején elrendezzük.
A sütit betoljuk a forró sütőbe, és légkeverés mellett kb. 35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd a kapcsos tortaforma peremét leemeljük, és szeletelve tálaljuk.