Nem mindenki rajong a sós-édes párosításért, így a hús-gyümölcs kombóért sem, de az ananásszal és sajttal sült csirke ez alól biztosan kivétel. A Hawaii néven is ismert fogás egyszerű, isteni, még ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Ki mondja, hogy a sovány csirkemell és a rizs párosa – hiába egészséges – unalmas és fantáziátlan? Mindkettő szuper alapanyag, és csak rajtunk múlik, mivel bolondítjuk meg! Ez a tepsis változat nagyon ízletes, a hús szaftosra sül, a rizs rétegezve kerül bele, így beszívja az összes aromát, az egészet pedig ananász és sajt koronázza.
Készíthetjük konzerv ananásszal, de azért frissel finomabb, sajtból pedig érdemes egy kicsit karakteresebbet, például emmentálit használni, vagy legalább érdemes keverni trappistával, mert ez fogja össze az egész ételt. 😉
Hozzávalók:
Elkészítés: A párolt rizshez az olívaolajat egy lábasban felforrósítjuk, a rizst üvegesre megfuttatjuk rajta, majd felöntjük a forró vízzel, hozzámorzsoljuk a leveskockát, ha nem sós, akkor sózzuk is, és a tüzet mérsékelve kb. 15 percet főzzük, amíg felszívja a folyadékot.
Közben a csirkemelleket lapjában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 5 dkg felolvasztott vajon oldalanként 3-4 perc alatt elősütjük, majd a hússzeleteket áttesszük egy tepsibe, a visszamaradt vajat félretesszük.
Az ananász megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A megfőtt rizst elosztjuk egyenletesen a csirkemelleken, befedjük az ananászszeletekkel, meglocsoljuk a félretett vajjal, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit 180 fokos sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt összesütjük, a végém átkapcsolhatunk grill funkcióra, hogy szépen megpiruljon a sajt a tetején.