Írd be, mit keresel:

Ananászos-rizses csirke – sok sajttal az igazi!

Nem mindenki rajong a sós-édes párosításért, így a hús-gyümölcs kombóért sem, de az ananásszal és sajttal sült csirke ez alól biztosan kivétel. A Hawaii néven is ismert fogás egyszerű, isteni, még ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Cookta - 2023.10.27.
Ananászos-rizses csirke – sok sajttal az igazi!

Ki mondja, hogy a sovány csirkemell és a rizs párosa – hiába egészséges – unalmas és fantáziátlan? Mindkettő szuper alapanyag, és csak rajtunk múlik, mivel bolondítjuk meg! Ez a tepsis változat nagyon ízletes, a hús szaftosra sül, a rizs rétegezve kerül bele, így beszívja az összes aromát, az egészet pedig ananász és sajt koronázza.

Készíthetjük konzerv ananásszal, de azért frissel finomabb, sajtból pedig érdemes egy kicsit karakteresebbet, például emmentálit használni, vagy legalább érdemes keverni trappistával, mert ez fogja össze az egész ételt. 😉

Ananászos-rizses csirke sok sajttal

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • fél friss ananász vagy 1 konzerv
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg sajt – emmentáli, gouda vagy trappista
  • 2,5 dl rizs
  • 5 dl forró víz
  • 1 bio leveskocka
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A párolt rizshez az olívaolajat egy lábasban felforrósítjuk, a rizst üvegesre megfuttatjuk rajta, majd felöntjük a forró vízzel, hozzámorzsoljuk a leveskockát, ha nem sós, akkor sózzuk is, és a tüzet mérsékelve kb. 15 percet főzzük, amíg felszívja a folyadékot.

Közben a csirkemelleket lapjában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 5 dkg felolvasztott vajon oldalanként 3-4 perc alatt elősütjük, majd a hússzeleteket áttesszük egy tepsibe, a visszamaradt vajat félretesszük.

Az ananász megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A megfőtt rizst elosztjuk egyenletesen a csirkemelleken, befedjük az ananászszeletekkel, meglocsoljuk a félretett vajjal, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

A tepsit 180 fokos sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt összesütjük, a végém átkapcsolhatunk grill funkcióra, hogy szépen megpiruljon a sajt a tetején.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.