A bablevesre hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint valami nehéz, bazaltos, gyomrot próbáló fogásra, pedig olaszosan készítve, csirkével és pestóval ez egyáltalán nem modható el - laktató és melengető, tele értékes fehérjével és rosttal, csupa íz, és egyáltalán nem nehéz.
Hűvösebb napokon nincs jobb, mint egy tányér forró leves, ami testet-lelket átmelegít, ráadásul rólunk, magyarokról úgy tartják, igazi leveses nemzet vagyunk, és ebben van is valami. Épp ezért nem árt variálni, és minél többféle módon készíteni ezt a jó kis gyomrot átforrósító fogást.
Ez a nagyon zöld és illatos, mediterrán ihletésű csirkés bableves igazi főnyeremény, egyszerű, laktató, de a gyomrot egyáltalán nem viseli meg, és ha konzerv babot használunk hozzá, gyorsan el is készül. Sovány csirkemell és spenót, krumpli és egy kis tészta kell hozzá, az egészet pedig néhány kanál zöld pesto teszi illatossá és ízekben nagyon gazdaggá. Aki szereti az olasz ízeket, adjon neki egy esélyt – kedvenc lesz!
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az egyik hagymát negyedekbe vágjuk, és az egész csirkemellekkel egy lábasba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, tűzre tesszük, és forrástól számítva közepes lángon 30 percet főzzük.
Közben a másik hagymát és a fokhagymákat finomra vágjuk, a krumplit meghámozzuk és apróra kockázzuk, a spenótot felaprítjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olívaolajat, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a krumplit és a spenótot, és kevergetve pár percet pároljuk. Közben a csirkét és a hagymát kivesszük a levesalapból, majd ezzel felöntjük a spenótos krumplit.
Ha felforrt, hozzáadjuk a tésztát és a pestót, megkóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a tészta és a krumpli nagyjából megpuhul. Közben leszűrjük a babot, a csirkét felkockázzuk, és mindkettőt a levesbe tesszük. Átforraljuk, majd tálalhatjuk is, reszelt sajtot vagy akár egy kis tejfölt is kínálhatunk mellé.