Aki szereti a frankfurti levest, annak ez a kelkáposztás, kolbászos leves is kedvére lesz. Csomó zöldség és egy kis tészta is került bele, így laktató egytálételként is megállja a helyét egy dolgos nap végén.
Sok zöldség, némi bab és tészta az alapja ennek a kiadós és gyors levesnek, ami egy kis kolbásszal gazdagítva igazi melengető és tápláló fogás, kellemesen fűszeres, de egy kis csilivel még fokozhatjuk a melegítő hatását. Ha konzerv főtt babot használunk hozzá, akkor igazán gyorsan elkészül, gyakorlatilag 20 perc alatt kész a finom fogás.
Nincs benne se rántás, se habarás, csupán egy kis tészta teszi tartalmasabbá, a kolbásznak köszönhetően pedig még olyanok is szívesen elkanalazzák, akik amúgy nem rajonganak a zöldséges ételekért. Ha esetleg nagyobb adagot készítünk, több napra, akkor a tésztát csak annyi leveshez adjuk, amennyit elfogyasztunk, mert másnapra kissé megszívja magát, és nem lesz olyan élvezetes.
Hozzávalók:
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a répát félkarikára vágjuk, a kelkáposztát vékonyan felcsíkozzuk, a szárzellert szeleteljük.
Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, a hagymát néhány perc alatt megdinszteljük rajta. Rádobjuk a répát, a szárzellert és a kelkáposztát, 2-3 percig kevergetve pároljuk, majd a héjától megszabadított, felkarikázott kolbászt és a kelkáposztát is hozzáadva még egy kicsit pároljuk, meghintjük a pirospaprikával és a majoránnával, felöntjük 1,2 liter vízzel.
Ha felforrt a víz, hozzáadjuk a leszűrt babot és a tésztát, és kb. 10 percig főzzük még, amíg a zöldségek és a tészta is megpuhul.
Azon melegében tálalhatjuk, kínálhatunk mellé egy kis csípős csilit is.