Nálunk nagy sláger a rakott krumpli, havonta egyszer biztos készül. Nemrég azonban egy teljesen egészséges változatot kellett készítenem, de nem akartam, hogy az étel elveszítse a jellegét.
Ismét kedvencemhez, az édesburgonyához nyúltam, a szokásos összeállításból elmaradt a kolbász, virslivel pótoltam, az ízeket pedig egy kis paradicsommal tettem érdekesebbé. Kóstoljátok meg!
Forrás: Hajós Ágnes
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: Az édesburgonyát meghámozzuk, fél centi vastagra szeljük. Lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, leszűrjük.
A virslit felkarikázzuk, a hagymát vékonyra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a virslikarikákat és a paradicsomot, pár percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával.
5 tojást keményre főzünk. A tejfölt összekeverjük a maradék tojással (+ a darált erős paprikával), alaposan megsózzuk, borsozzuk.
A kihűlt édesburgonya felét megforgatjuk a tojásos tejfölben, elterítjük egy jénai alján. Erre karikázzuk a tojások felét. Elosztjuk rajtuk a virslis keveréket, erre jön ismét egy sor tojás, majd ismét a tojásos tejfölben megforgatott batáta. A maradék tejfölt elosztjuk a rakottas tetején.
180 fokos sütőben 30–40 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Hajós Ágnes