Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb almás desszert

A crumble vagy morzsasüti nem tartozik a bonyolult desszertek közé, ez a villámdesszert pedig nagyon hasonlít hozzá, ha igazi receptnek nem is nevezhető. Ettől persze még nagyon finom és remek ötlet uzsonnára ez a mikrós változat.

Cookta - 2023.11.09.
A legegyszerűbb almás desszert

A crumble egy vajas morzsával sült angol almás süti, a lényege, hogy a felkockázott, kissé megcukrozott, fűszerekkel meghintett alma egy pitetálba kerül, ezt fedi egy vajas-lisztes, gyakran dióval, mandulával vagy mogyoróval gazdagított morzsa, így kerül be a sütőbe, ahol az alma krémesre párolódik, míg a tetején a morzsa ropogósra sül. Nagyon egyszerű és finom, ezer változata létezik – hiszen az alma keverhető más gyümölcsökkel, a fűszerezés is alakítható, a tetejére kerülő morzsa is könnyen variálható. Összeállítása néhány perc, a többi a sütő dolga…

Ha viszont egy ennél is gyorsabb, de hasonló ízvilágú desszertet keresünk, akkor a Marmiton videója nyújthat segítséget. A sütőt a mikró váltja ki, a morzsát pedig vajas keksz, ami nagyon jól passzol a párolt-sült almához. Gyerekek akár maguknak is elkészíthetik, de még munkahelyen is összedobhatjuk – biztos, hogy nagy sikere lesz.

Almás morzsasüti villámgyors változatban

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 darab omlós vajas keksz vagy zabkeksz

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, egy keverőtálba téve megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, összeforgatjuk, majd üvegtálkákba tesszük, berakjuk a mikróba, és a legmagasabb fokozaton 1 percig pároljuk.

Az omlós vajas kekszeket morzsásra összetörjük, majd a sült alma tetejére kanalazzuk, és azonnal fogyaszthatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.