A crumble vagy morzsasüti nem tartozik a bonyolult desszertek közé, ez a villámdesszert pedig nagyon hasonlít hozzá, ha igazi receptnek nem is nevezhető. Ettől persze még nagyon finom és remek ötlet uzsonnára ez a mikrós változat.
A crumble egy vajas morzsával sült angol almás süti, a lényege, hogy a felkockázott, kissé megcukrozott, fűszerekkel meghintett alma egy pitetálba kerül, ezt fedi egy vajas-lisztes, gyakran dióval, mandulával vagy mogyoróval gazdagított morzsa, így kerül be a sütőbe, ahol az alma krémesre párolódik, míg a tetején a morzsa ropogósra sül. Nagyon egyszerű és finom, ezer változata létezik – hiszen az alma keverhető más gyümölcsökkel, a fűszerezés is alakítható, a tetejére kerülő morzsa is könnyen variálható. Összeállítása néhány perc, a többi a sütő dolga…
Ha viszont egy ennél is gyorsabb, de hasonló ízvilágú desszertet keresünk, akkor a Marmiton videója nyújthat segítséget. A sütőt a mikró váltja ki, a morzsát pedig vajas keksz, ami nagyon jól passzol a párolt-sült almához. Gyerekek akár maguknak is elkészíthetik, de még munkahelyen is összedobhatjuk – biztos, hogy nagy sikere lesz.
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, egy keverőtálba téve megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, összeforgatjuk, majd üvegtálkákba tesszük, berakjuk a mikróba, és a legmagasabb fokozaton 1 percig pároljuk.
Az omlós vajas kekszeket morzsásra összetörjük, majd a sült alma tetejére kanalazzuk, és azonnal fogyaszthatjuk is.