Roppanós, friss, kellemesen savanykás és fűszeres, ráadásul percek alatt elkészíthető, mégpedig kígyóuborkából is. Savanyúságnak, szendvicsekbe is nagyon jó, nincs benne tartósító, és nagyon finom.
Nem mindenki olyan gondos, hogy időben gondoskodik savanyúságról, a boltokban és piacokon kapható ecetes uborka pedig gyakran túl ecetes és sós, a leggyakrabban pedig szacharinnal és tartósítóval készül. Ezt a 10 perces friss savanyúságot viszont bármikor elkészíthetjük, garantáltan roppanós, és a télen kapható, jó áron beszerezhető kígyóuborkával is tökéletes.
A fűszerekkel lehet játszani, mehet bele mustármag, kapor, fokhagyma vagy akár szeletelt vöröshagyma is, aki szereti, babért vagy borókát is tehet bele. Most fűszerként egy kevés koriander, bors és csili került bele, de érdemes vele kísérletezni, játszani.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az uborkát megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük.
Az összes többi alapanyagot egy lábasba tesszük, felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk az uborkát, összeforgatjuk, megvárjuk, míg újra forrni kezd, azonnal leveszük a tűzről, egy tálba tesszük, és frissen tartó fóliát teszünk rá úgy, hogy rányomkodjuk teljesen légmentesen. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben tálaljuk, jót tesz neki pár óra érlelés.
Savanyúságként tálaljuk, tehetjük hamburgerbe, hot dogba is, egy hétig vígan elvan a hűtőben.