Roppanós, illatos, nagyon egyszerű és gyors aprósüti, robotgép sem kell hozzá, ráadásul vegán is, mert vaj helyett olívaolajjal készül, hosszan friss marad, a szezámmagtól pedig extrán ropogós.
A különféle házi kekszekből sosem elég, mindig jó érzés kinyitni a kekszesdobozt, ha egy falatnyi édességre vágyunk a kávé vagy tea mellé, de magunkkal is vihetjük nassnak munkahelyre, iskolába is. A klasszikus omlós vajas kekszekkel szemben ez egy ropogósabb textúrájú cookie, nagyon illatos finomság.
Az olívaolajat általában inkább salátára locsoljuk, mintsem kekszhez használnánk, de érdemes kipróbálni így is, mert nagyon jól működik. A sütinek a narancs és szezám adja legmeghatározóbb ízeit, az alkohol inkább csak illatát, illetve a sütőporral és a szódabikarbónával könnyűvé varázsolják. Nagyon egyszerű és kiadós, a picit pirult szezámmagoktól ellenállhatatlan.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az olívaolajat, a narancslevet, a narancs reszelt héját, a cukrot és az alkoholt egy keverőtálba kimérjük, kézi habverővel összekeverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és egy csipetnyi sót egy másik edényben összekeverünk, majd a száraz és a nedves keveréket összeöntjük, összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk, szezámmagban meghempergetjük, kissé lelapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 12-15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.